Adrian Oostlander en Joost Konijnenbelt trekken er eind deze maand op uit. In vijf dagen maken ze de reis van Almelo naar Siebengewald en terug. Dit alles doen de twee om geld in te zamelen voor Speelgoedbank Twente, een partner van de Heracles Foundation. Het geld gaat naar het gezamenlijke project; Sport & Speel Goed.

De Speelgoedbank is in het leven geroepen om speelgoed uit te delen aan kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen. Om het project Sport & Speel Goed te steunen, zamelen Oostlander en Konijnenbelt geld in door middel van hun imposante reis. Sinds twee jaar ondersteunen ze de Speelgoedbank en zamelen ze regelmatig geld in door verschillende acties te organiseren.

De Heracles Foundation zet zich samen met Speelgoedbank Twente in voor de strijd tegen kinderarmoede in de regio Almelo en omgeving. Middels het project Sport & Speel Goed willen zij op termijn, met een rijdende Speelgoedbus, speelgoed en sportartikelen naar de kinderen in de hele regio brengen. De inzet van de Speelgoedbus moet de drempel om te kunnen sporten en spelen nog verder verlagen. In het seizoen 2020 – 2021 is het project genomineerd voor het beste project van de Eredivisie.   “Geen kind staat bij ons buitenspel!” is de slogan die dit project bij zich draagt.

De heren vertrekken op 24 februari om 14.30 uur bij Speelgoedbank aan de Grotestraat 17 in Almelo. Ze keren op 28 februari omstreeks 19.00 uur daar weer terug. Wie de actie wil steunen kan dat doen via speelgoedbank-almelo.nl.

Voor meer informatie over het project Sport & Speel Goed kan je terecht op heracles.nl/foundation