Erve Asito staat symbool voor de plek waar families zich thuis voelen. Het erf als plek waar de hele familie samenkomt en het stadion waar de Heracles Almelo-familie thuiskomt. Algemeen directeur Rob Toussaint: “Meer dan ooit zal ons stadion het hart gaan vormen van de club, de achterban, het bedrijfsleven en de maatschappij; een plek van en voor ons allemaal.”

Remko Stolk, commercieel directeur Asito: “Erve Asito straalt het familiegevoel uit dat zowel bij ons bedrijf als de club hoort. Hier kom je naartoe om samen te zijn. Het gevoel van het erf waar je vroeger met je opa voetbalde en nu met je eigen kinderen.”

Het stadion

Erve Asito is de thuishaven van Heracles Almelo. Het stadion is in eerste instantie ontworpen door Hans van Dobbelsteen. De opening van het stadion vond plaats op 10 september 1999, waarna een openingswedstrijd tegen FC Zwolle volgde. Job ten Thije maakte het eerste doelpunt in het stadion. Sinds het seizoen 1999/2000 wordt het stadion gebruikt voor de thuiswedstrijden van Heracles Almelo

Na de opening van het stadion in 1999 werd in 2005 de originele capaciteit van 6.900 plaatsen uitgebreid naar 8.500 plaatsen. In 2014 vond er vernieuwbouw plaats aan het stadion, aan de hand van ontwerpen van Norbert Lienesch. Zo werd onder andere de capaciteit opnieuw vergroot. Inmiddels heeft het stadion 12.080 stoelen, waarvan 500 voor bezoekende supporters.

Het stadion biedt in totaal 12.080 plaatsen voor supporters, en heeft 20 skyboxen met in totaal 300 stoelen. Naast 300 skybox-seats biedt het stadion 1.700 business-seats.