Heracles Almelo zet zich samen met Speelgoedbank Twente in voor de strijd tegen kinderarmoede in de regio Almelo en omgeving. Gemiddeld leven twee kinderen per klas onder de armoedegrens. Het project Sport & Speel Goed is in het leven geroepen om die kinderen te voorzien van sportartikelen en speelgoed. Ieder kind moet kunnen sporten en spelen, ongeacht de financiƫle situatie van de ouders.

Om alle kinderen in de regio te bereiken werken Speelgoedbank Twente en Heracles Almelo aan de realisatie van een rijdende Speelgoedbus. Hiermee willen zij op termijn speelgoed en sportartikelen naar de kinderen in de hele regio brengen. De inzet van de Speelgoedbus moet de drempel om te kunnen sporten en spelen nog verder verlagen.

In het seizoen 2020/2021 was het project genomineerd als Maatschappelijk project van de Eredivisie. Hier is toen der tijd onderstaande video voor ontwikkeld.

“Geen kind staat bij ons buitenspel”

Zie hier een illustratie van de Sport & Speel Goed bus. Deze is ontwikkeld door Jagertekent in samenwerking met enkele Saxion studenten die onderzoek hebben gedaan naar de kansen en mogelijkheden van dit project.

Recent nieuws vanuit ‘Sport & Speel Goed’