“Geen kind staat bij ons buitenspel”

Heracles Almelo zet zich samen met SolarEnergyWorks en Speelgoedbank Twente in voor de strijd tegen kinderarmoede in de regio Almelo en omgeving. Gemiddeld leven twee kinderen per klas onder de armoedegrens. Het project Sport & Speel Goed is in het leven geroepen om die kinderen te voorzien van sportartikelen en speelgoed. Ieder kind moet kunnen sporten en spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders.

Om alle kinderen in de regio te bereiken, werken SolarEnergyWorks, Speelgoedbank Twente en Heracles Almelo aan de realisatie van een rijdende Speelgoedbus. Hiermee willen zij op termijn speelgoed en sportartikelen naar de kinderen in de hele regio brengen. De inzet van de Speelgoedbus moet de drempel om te kunnen sporten en spelen nog verder verlagen

In het seizoen 2020 / 2021 was het project genomineerd als Maatschappelijk project van de Eredivisie. Hier is toen der tijd onderstaande video voor ontwikkeld.

Recent nieuws vanuit ‘Sport & Speel Goed’

SolarEnergyWorks maatschappelijk sponsor Sport & Speel Goed

SolarEnergyWorks verbindt zich als maatschappelijk sponsor aan het project Sport & Speel Goed van Heracles Almelo en Speelgoedbank Twente. SolarEnergyWorks, nationale specialist in de realisatie van zonneparken, heeft zich voor drie jaar verbonden aan het ambitieuze project.

“Samen nog meer kinderen bereiken”
Tom van Dorp, New Business Director bij SolarEnergyWorks, is blij dat het bedrijf als maatschappelijk sponsor een bijdrage gaat leveren aan het project. “Elk kind verdient plezier in het leven. Het kunnen sporten en spelen maakt daar een wezenlijk onderdeel van uit. We hopen dat ons sponsorschap ook andere bedrijven en particulieren inspireert om te participeren. Zo kunnen we samen nog meer kinderen bereiken.”

Over SolarEnergyWorks
We werken hard aan de energietransitie, om klimaatverandering te beperken en de aarde leefbaar achter te laten voor de generaties na ons. SolarEnergyWorks ontwikkelt zonneparken door heel Nederland. De afgelopen jaren zijn verschillende grote en spraakmakende zonneparken opgeleverd. Van ideevorming en het overleg met gemeenten en alle andere lokale belanghebbenden tot de uiteindelijke realisatie.

Maatschappelijk Heracles Almelo

Heracles Almelo is zich er van bewust een bevoorrechte positie te hebben en daarbij een belangrijke functie te spelen in de maatschappij. De club is in de mogelijkheid om een positieve invloed te kunnen uitoefenen en ziet maatschappelijke betrokkenheid dan ook als vanzelfsprekend.

Maatschappelijk Heracles Almelo wil een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij in de regio Almelo. Maatschappelijk Heracles Almelo toont deze betrokkenheid door middel van het opzetten en/of ondersteunen van projecten en activiteiten.

Op een plezierige, betrokken en innovatieve manier wil Maatschappelijk Heracles Almelo bijdragen aan de ontwikkeling, vitaliteit en inclusiviteit van individuele personen, groepen en wijken.