29 speelrondes zijn gespeeld. Vijf staan er nog op het programma. Welke clubs treft Heracles Almelo nog tot en met 16 mei, wanneer de laatste speeldag van de Eredivisie wordt afgewerkt? Een overzicht.


25 april 2021 – zondag 12:15
De Oude Meerdijk
EMM
VS
Eredivisie
HER

Heracles Almelo trapt de reeks van de laatste vijf wedstrijden komend weekend af in Emmen. Daar wordt zondag om 12.15 uur afgetrapt tegen de nummer zeventien van de ranglijst, die bezig is aan een sterke reeks. Eerder dit seizoen won Heracles Almelo in eigen huis met ruime cijfers van FC Emmen. Mede dankzij een hattrick van Sinan Bakis werd het 4-0.


01 mei 2021 – zaterdag 16:30
Erve Asito
HER
VS
Eredivisie
VVV

In de laatste vijf speelrondes speelt Heracles Almelo nog twee thuiswedstrijden. De eerste is tegen VVV-Venlo. Dat duel staat voor vrijdag 30 april op het programma. De Venlonaren waren in november met 3-2 te sterk voor Heracles Almelo. Silvester van der Water zette Heracles Almelo in de eerste helft nog op voorsprong, maar het werd 3-2.


08 mei 2021 – zaterdag 16:30
Grolsch Veste
FCT
VS
Eredivisie
HER

In Almelo eindigde de derby onbeslist (2-2), ondanks dat Heracles Almelo twee keer op voorsprong kwam. Ruim twee maanden later staat een nieuw treffen tussen Heracles Almelo en FC Twente op het programma. In de Grolsch Veste wordt op zaterdag 8 mei om 16.30 uur afgetrapt.


13 mei 2021 – donderdag 14:30
Erve Asito
HER
VS
Eredivisie
FEY

Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, wordt de voorlaatste speelronde van de Eredivisie gespeeld. De aftrap vindt bij alle duels traditiegetrouw gelijktijdig (14.30 uur) plaats. Heracles Almelo doet dat op Erve Asito tegen Feyenoord, de club waartegen dit seizoen al twee keer is gespeeld. In december eindigde het competitieduel doelpuntloos. Ruim een maand later waren de Rotterdammers in de TOTO KNVB Beker met 3-2 te sterk.


16 mei 2021 – zondag 14:30
AFAS Stadion
AZ
VS
Eredivisie
HER

Drie dagen na de wedstrijd tegen Feyenoord reist Heracles Almelo af naar Alkmaar. Daar wordt de laatste wedstrijd van het Eredivisieseizoen gespeeld. In het AFAS Stadion wordt om 14.30 uur afgetrapt. In november stonden Heracles Almelo en AZ op Erve Asito tegenover elkaar. De gasten wonnen: 1-2.


Heracles Almelo bezet na 29 wedstrijden de achtste plaats op de ranglijst. Die plek is na 34 speelrondes goed voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal, waarbij dit seizoen de beslissingen in zowel de halve finale als de finale vallen over één duel.