Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord een punt overgehouden. De bezoekers kwamen op voorsprong door Orkun Kökcü. Sinan Bakis tekende voor de gelijkmaker door een strafschop te benutten.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de formatie van Frank Wormuth. Het schot van Delano Burgzorg werd echter door Justin Bijlow gepareerd. Feyenoord probeerde daarna grip op het duel te krijgen. Het bleef bij een inzet van Nicolai Jørgensen (19de minuut) en een schot van Steven Berghuis (26ste minuut). Beide waren geen probleem voor de goed opgestelde Janis Blaswich.

Heracles Almelo kreeg voor de rust geen uitgespeelde kansen. Rai Vloet probeerde Ismail Azzaoui in de 36ste minuut vrij voor Justin Bijlow te zetten maar de aanvaller kreeg de bal niet optimaal mee waardoor de doelman kon ingrijpen.

Heracles Almelo begon goed aan de tweede helft en in de 54ste minuut moest Justin Bijlow drie keer in actie komen. Eerst pareerde hij een inzet van Noah Fadiga en vervolgens keerde hij ook de rebound van Sinan Bakis. Een handvol seconden later stond de doelman op de goede plek bij een schot van Delano Burgzorg.

Feyenoord was na de rust nog niet gevaarlijk geweest maar kwam in de 63ste minuut wel op voorsprong toen Janis Blaswich zich verkeek op een afstandsschot van Orkun Kökcü. De gelijkmaker volgde vijf minuten later. De bal ging op de stip na een overtreding op Ismail Azzaoui. Sinan Bakis liet vervolgens Justin Bijlow kansloos.

Beide ploegen gingen daarna op jacht naar de winst maar hadden moeite met het creëren van kansen. Feyenoord kwam in de slotfase nog dichtbij. De kopballen van Robert Bozenik en Steven Berghuis gingen net naast. Tim Breukers kreeg nog de nodige speelminuten in zijn laatste thuiswedstrijd en werd na afloop in het zonnetje gezet.