Heracles Almelo heeft het seizoen 2020-2021 afgesloten met een nederlaag. Het uitduel tegen AZ eindigde in 5-0. Jesper Karlsson (2x), Myron Boadu (2x) en Owen Wijndal tekenden voor de treffers.

De formatie van Frank Wormuth had nog een kans op het bereiken van de play-offs voor een ticket voor Europees voetbal. Daarvoor was het mede afhankelijk van het resultaat bij het duel tussen sc Heerenveen en Sparta Rotterdam. Sparta kwam al snel op 0-2 waardoor het toegift al snel buiten bereik kwam te liggen.

Kiomourtzoglou paal

Heracles Almelo moest het initiatief aan AZ laten maar was in de 21ste minuut dichtbij de 0-1. De voorzet van Giacomo Quagliata werd door Orestis Kiomourtzoglou ingekopt maar de paal fungeerde als spelbreker. De Italiaan tekende een minuut later weer voor een fijne bal van de linkerkant. De inzet van Sinan Bakis belandde tegen Marco Bizot.

AZ werd vervolgens gevaarlijk. Janis Blaswich redde in de 24ste minuut op een schot van Jesper Karlsson en even later mikte Jordy Clasie uit een hoekschop rakelings over. De bal leek in de 28ste minuut op de Almelose stip te gaan maar de VAR greep in en oordeelde dat de overtreding nipt buiten de zestien was.

De thuisclub kwam in de 41ste minuut op voorsprong. Janis Blaswich kon een schot van Calvin Stengs niet goed verwerken en Myron Boadu tikte de rebound simpel binnen. Heracles Almelo werd in de 45ste minuut weer gevaarlijk. Het schot van Noah Fadiga ging echter nipt over. De laatste kans voor de rust was voor Myron Boadu die een op een kwam te staan met Janis Blaswich. De inzet ging nu via de voet van de doelman naast.

Stormloop AZ

Heracles Almelo kreeg na de rust te maken met een stormloop van AZ. Jesper Karlsson verdubbelde na vijftig minuten de marge door de bal in de verre hoek te prikken. De Alkmaarse aanvalsdrift leverde ook kansen voor Heracles Almelo op. Elias Sierra mocht in de 54ste minuut op Marco Bizot afgaan maar stuitte op de doelman. De 3-0 van Jesper Karlsson viel in de 57ste minuut en kwam tot stand door een schot in de verre hoek.

Heracles Almelo leek na exact een uur spelen de 3-1 te scoren. Sinan Bakis prikte binnen maar zag de goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Tim Breukers, Mohamed Amissi en Delano Burgzorg kregen vervolgens nog de nodige speelminuten en dat gold later ook voor Rohat Agca en Jeff Hardeveld. Ook bij AZ werd er gewisseld waardoor het tempo tijdelijk omlaag ging. De 4-0 viel in de 74ste minuut. Myron Boadu stiftte de bal over Janis Blaswich.

AZ kreeg in de slotfase nog een strafschop. Owen Wijndal mikte tegen de onderkant van de lat maar kon in de rebound alsnog scoren. Het laatste wapenfeit kwam van Jeff Hardeveld. De vrije trap in de negentigste minuut werd gepareerd door Marco Bizot.