Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 3-1 verloren. Michael de Leeuw was bij de thuisclub de grote man met drie treffers. Rai Vloet scoorde het Almelose doelpunt door een strafschop te benutten.

De formatie van Frank Wormuth kende een goede start en met name het tandem Kasper Lunding  – Noah Fadiga zorgde voor gevaar waarbij laatstgenoemde twee keer  in kansrijke positie werd gebracht. De rechtsbuiten stuitte in de achtste minuut op Michael Verrips en de doelman van FC Emmen was in de veertiende minuut net op tijd om Fadiga van het scoren af te houden.

De thuisclub probeerde daarna meer grip op het duel te krijgen. Een inzet van Caner Cavlan in de 22ste minuut was geen probleem voor Janis Blaswich. Een betere mogelijkheid volgde na exact een half uur voor Luka Adzic maar zijn schot ging naast. Heracles Almelo doorstond deze fase zonder problemen maar in de laatste minuut voor de rust raakte Jari Vlak namens de thuisclub paal en lat bij een hoekschop waarbij een aantal Heraclieden ongewild een rol voor hun rekening namen.

FC Emmen zorgde voor het eerste gevaar in de tweede helft. De vrije trap van Kerim Frei in de 49ste minuut ging net naast.  Heracles Almelo meldde zich in de 54ste minuut voor het doel van Michael Verrips maar het schot van Lucas Schoofs was geen probleem voor de doelman. De thuisclub kwam in de 58ste minuut op voorsprong dankzij een strafschop van Michael de Leeuw. Dit na een licht vergrijp van Noah Fadiga binnen de zestien.

Ahmed Kutucu en Ismail Azzaoui moesten het aanvalsspel van Heracles Almelo van nieuw elan voorzien en even later kwam ook Adrian Szöke. De Hongaar leidde een dot van een kans in voor Rai Vloet in de 76ste minuut. Het schot van de topscorer ging echter royaal over. Vier minuten later wees Jochem Kamphuis opnieuw naar de stip. Deze keer ten gunste van Heracles Almelo na een wilde actie van Michael Verrips. Ria Vloet verzilverde de buitenkans vanaf elf meter.  

Heracles Almelo kwam in de 89ste minuut wederom op achterstand. Michael de Leeuw knalde raak via de onderkant van de lat. De aanvaller van FC Emmen scoorde vervolgens ook in de blessuretijd uit een rebound nadat Janis Blaswich nog een schot van Kerim Frei had gekeerd.