Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen FC Twente een punt overgehouden. Het Almelose doelpunt van Mats Knoester viel na zeventig minuten. Danilo tekende in de slotfase voor de gelijkmaker.

De formatie van Frank Wormuth begon goed aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheid was voor Noah Fadiga. De rechtsback mikte in de zevende minuut net naast. Heracles Almelo had van de thuisclub aanvankelijk weinig te duchten maar in de 26ste minuut was het alle hens aan dek. De kopbal van Luka Ilic belandde op de paal en Robin Pröpper maakte de rebound van Danilo onschadelijk.

Het initiatief van FC Twente ebde net zo snel weer weg als het was gekomen. Heracles Almelo kreeg nog een mogelijkheid voor de rust. Rai Vloet volleerde in de 41ste minuut van grote afstand over het doel.

De tweede helft verliep mogelijk nog voorzichtiger dan het eerste bedrijf. Het schot van Luka Ilic in de 66ste minuut, een rollertje, was het eerste wapenfeit. Janis Blaswich had er weinig moeite mee. Heracles Almelo kwam na zeventig minuten op voorsprong. De voorzet van Rai Vloet werd prachtig door Mats Knoester in de verre hoek gekopt.

Een curieus moment speelde zich af in de 76ste minuut. FC Twente leek een strafschop te krijgen maar de VAR greep in. De bal lag niet stil bij de doeltrap van Joël Drommel die de aanval inleidde waaruit de penalty ontstond. De thuisclub kwam in de 85ste minuut toch langszij. Janis Blaswich was kansloos op het schot van Danilo.

Beide ploegen zorgden daarna nog gevaar door middel van een vrije trap. Danilo dwong Janis Blaswich in de 88ste minuut tot een moeizame redding en Joël Drommel moest in blessuretijd een fraaie bal van Rai Vloet uit de bovenhoek plukken.