Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo met 4-0 gewonnen. Sinan Bakis nam drie treffers voor zijn rekening en Rai Vloet scoorde met een fraaie vrije trap.

De formatie van Frank Wormuth nam het initiatief tegen het compact spelende VVV-Venlo maar het creëren van kansen bleek aanvankelijk lastig. Het schot van Rai Vloet werd in de achtste minuut wat geblokt waardoor de bal over het doel ging en dat was lange tijd het enige wapenfeit.

Bakis en Vloet

Heracles Almelo kreeg na een half uur spelen meer grip. Robin Pröpper kopte uit een hoekschop over en in de 36ste minuut viel de 1-0. De steekpass was van Robin Pröpper. Sinan Bakis kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal in de verre hoek. De spits was drie minuten later dichtbij de 2-0. Rai Vloet stak het middenveld over en Bakis stuitte op Thorsten Kirschbaum.

VVV-Venlo kon weinig afdwingen maar was in de 43ste minuut ineens dichtbij de gelijkmaker. Janis Blaswich wist de kansrijke Yachuroo Roemer van scoren af te houden. Nauwelijks een minuut later viel de 2-0. Rai Vloet krulde de bal van net buiten de zestien op schitterende wijze over de Venlose muur.

Twee keer Bakis

Mateo Les en Ismail Azzaoui maakten na de rust hun opwachting en ook de bezoekers wisselden drie keer. De eerste kans was voor Delano Burgzorg. Diens schot werd in de vijftigste minuut gepareerd door Thorsten Kirschbaum. VVV-Venlo verscheen twee minuten later voor het Almelose doel. Het schot van Tobias Pachonik verdween in het zijnet. De 3-0 viel in de 55ste minuut.. Noah Fadiga versnelde aan de rechterkant en toonde karakter in het duel met zijn tegenstander. Het voorzetje werd door Sinan Bakis met een intikker afgerond.

De bezoekers kregen na een uur spelen nog een mogelijkheid. De kopbal van Arjan Swinkels ging naast. Ismail Azzaoui probeerde het van afstand. In de 68ste minuut had Thorsten Kirschbaum een moeizame redding in huis. Vier minuten later mikte hij net naast.

Sinan Bakis mocht in de 83ste minuut vanaf elf meter aanleggen nadat Arjan Swinkels binnen de zestien hands had gemaakt. De aanvaller verzilverde het buitenkansje moeiteloos. De laatste kans was voor Elias Sierra. Zijn inzet in de 88ste minuut werd gekeerd door Thorsten Kirschbaum.