Een rij aan auto’s, meteen vanaf 16.00 uur. De inzamelingsactie voor de Speelgoedbank woensdagmiddag leverde een ongekende hoeveelheid speelgoed en sportartikelen op. De inzameling werd gehouden in het kader van het project Sport en Speel Goed. Dat heeft als doel alle kinderen in de regio Twente die leven in armoede te voorzien van sportartikelen en speelgoed. 

Vanwege de geldende coronamaatregelen was gekozen voor een drive-thru als inzamelingsactie. Sportartikelen en speelgoed werden vanuit de auto gedoneerd. De vrijwilligers van de Speelgoedbank en medewerkers van Heracles Almelo namen de vele spullen in ontvangst en gaven namens de club als dank een presentje mee.

De walking footballers van GoldStars Heracles doneerden maar liefst veertig voetballen.

Aan iedereen die heeft gedoneerd: ontzettend bedankt!

Stemmen

In Twente leven 9500 kinderen onder de armoedegrens. De Speelgoedbank Twente bereikt helaas maar 200 kinderen per jaar. Met het project Sport & Speel Goed willen de Speelgoedbank, het Sportdepot en Heracles Almelo meer kinderen bereiken die in armoede leven. Dit willen de partijen doen door het speelgoed letterlijk naar de kinderen toe te brengen met een speciale bus. Het project Sport & Speel Goed dingt mee naar de prijs ‘Beste Maatschappelijk Project Eredivisie’ om deze bus en het uiteindelijke doel te realiseren. De Vriendenloterij stelt voor de winnaar €50.000 euro beschikbaar. Stemmen kan alleen vandaag (woensdag 4 november) nog.