Het maatschappelijke team van Heracles Almelo is woensdag samen met Speelgoedbank Twente op pad geweest door heel Twente. Het team trok met de spelersbus langs een groot aantal gemeentehuizen in de regio om aandacht te vragen voor kinderarmoede in Twente. De actie werd uitgevoerd in het kader van het project Sport & Speel Goed, waarmee de partijen alle kinderen in de regio Twente willen voorzien van sportartikelen en speelgoed.

Spelersbus bij stadhuis Almelo

Bij de gemeentehuizen werden woensdag goodiebags uitgedeeld en zijn burgemeesters, wethouders en andere belanghebbenden bijgepraat over het project Sport & Speel Goed. De eerste halte van de spelersbus was het Almelose stadhuis. Daar werd burgemeester Arjen Gerritsen aangenaam verrast door de komst van Heracles Almelo en de Speelgoedbank. Hij riep niet veel later via Twitter op het project te steunen door te stemmen.

Ook in andere gemeentes werd positief gereageerd op de komst van de spelersbus, maar vooral de bijbehorende boodschap. In Oldenzaal sprak het team met wethouder Rob Christenhusz. Toevalligerwijs focust de gemeente zich momenteel op hetzelfde doel. Christenhusz: “Hier in de gemeente zijn we op dit moment druk bezig met het tegengaan van kinderarmoede. Sport & Speel Goed is dan ook een super mooi project dat ik zeker steun.”

Spelersbus bij gemeentehuizen in de regio

In Twente leven 9500 kinderen onder de armoedegrens. De Speelgoedbank Twente bereikt helaas maar 200 kinderen per jaar. Met het project Sport & Speel Goed willen de Speelgoedbank, het Sportdepot en Heracles Almelo meer kinderen bereiken die in armoede leven. Dit willen de partijen doen door het speelgoed letterlijk naar de kinderen toe te brengen met een speciale bus. Het project Sport & Speel Goed dingt mee naar de prijs ‘Beste Maatschappelijk Project Eredivisie’ om deze bus en het uiteindelijke doel te realiseren. De Vriendenloterij stelt voor de winnaar €50.000 euro beschikbaar. Stemmen kan nog tot en met 4 november.