‘Sport & Speel Goed’ van Heracles Almelo en Speelgoedbank Twente is in de race voor Beste Maatschappelijk Project Eredivisie, een prijs van de Vriendenloterij. De winnaars worden gekozen op basis van onder andere publieksstemmen. Stem jij ook op Heracles Almelo?

“In elk dorp of elke stad een speelgoedbank openen is niet realistisch”, vertelt Lieneke Bolhuis, voorzitter van de Speelgoedbank Twente. “Een mobiele speelgoedbank in de vorm van Sport & Speel Goed is dat wel. Hiermee kunnen we er namelijk voor zorgen dat we alle kinderen die in armoede leven in Twente kunnen ondersteunen. We kunnen hiermee veel kinderen helpen en zorgen dat er geen kind buitenspel staat.”

Heracles Almelo vroeg Bolhuis naar haar droom. Hier hoefde ze niet lang over na te denken. Bolhuis: “Mijn droom is dat elk kind in Twente kan genieten van zijn of haar speelgoed. Heracles Almelo vond dit een heel mooi streven en zo hadden we elkaar snel gevonden. Ik had dit idee al twee jaar in mijn hoofd, maar we hadden de middelen niet om het uit te voeren. Als we winnen, dan kunnen we dit project eindelijk laten starten.”

Stem op Heracles Almelo

Alle Eredivisieclubs van seizoen 2020/2021 konden hun initiatieven indienen. Een deskundige, onafhankelijke, jury heeft negen Eredivisieclubs genomineerd. Uiteindelijk worden de drie meest vernieuwende en impactvolle maatschappelijke projecten beloond. De Vriendenloterij stelt hiervoor een totaalbedrag van €100.000 beschikbaar, €50.000 euro voor de winnaar, €30.000 euro voor de nummer 2 en €20.000 euro voor de nummer 3.

Het publiek kan tot en met 4 november stemmen op de projecten. Dus ook jij kan ervoor zorgen dat Heracles Almelo kans maakt op één van deze prachtige prijzen. Stem nu op ‘Sport & Speel Goed’ van Heracles Almelo.