‘Sport & Speel Goed’ van Heracles Almelo en Speelgoedbank Twente is in de race voor Beste Maatschappelijk Project Eredivisie, een prijs van de Vriendenloterij. De winnaars worden gekozen op basis van onder andere publieksstemmen. Stem jij ook op Heracles Almelo?

Heracles Almelo is genomineerd met ‘Sport & Speel Goed’, een initiatief om alle kinderen in Twente, die leven in armoede, te voorzien van sportartikelen en speelgoed. In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede, van deze kinderen wonen er 9500 in Twente. In samenwerking met Speelgoedbank Twente en het Sportdepot ontwikkeld Heracles Almelo een mobiele Speelgoedbank om al deze 9500 kinderen te bereiken die zelf niet in de mogelijkheid zijn om naar de Speelgoedbank en het Sportdepot te komen. Want elk kind heeft het recht om kind te zijn en te kunnen sporten en spelen, ongeacht de financiële situatie van zijn of haar ouders.

Stem op Heracles Almelo

Alle Eredivisieclubs van seizoen 2020/2021 konden hun initiatieven indienen. Een deskundige, onafhankelijke, jury heeft negen Eredivisieclubs genomineerd. Uiteindelijk worden de drie meest vernieuwende en impactvolle maatschappelijke projecten beloond. De Vriendenloterij stelt hiervoor een totaalbedrag van €100.000 beschikbaar, €50.000 euro voor de winnaar, €30.000 euro voor de nummer 2 en €20.000 euro voor de nummer 3.

Het publiek kan tot en met 4 november stemmen op de projecten. Dus ook jij kan ervoor zorgen dat Heracles Almelo kans maakt op één van deze prachtige prijzen. Stem nu op ‘Sport & Speel Goed’ van Heracles Almelo.