‘Sport & Speel Goed’ van Heracles Almelo en Speelgoedbank Twente is in de race voor Beste Maatschappelijk Project Eredivisie, een prijs van de Vriendenloterij. De winnaars worden gekozen op basis van onder andere publieksstemmen. Stem jij ook op Heracles Almelo?

Michael Brouwer, keeper van Heracles Almelo, vindt het belangrijk dat elk kind ook echt kind kan zijn en is daarom ambassadeur van het project. Brouwer: “Elk kind heeft het recht om te kunnen sporten en spelen, ongeacht de financiële situatie van zijn of haar ouders. Met het project Sport & Speel Goed wil Heracles Almelo, in samenwerking met Speelgoedbank Twente, kinderen voorzien van sportartikelen en speelgoed. Met een bus vol artikelen rijdt Heracles Almelo door heel Twente om alle kinderen te bereiken die in armoede leven.”

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede, van deze kinderen wonen er 9500 in Twente. Brouwer: “Armoede klinkt ver weg, maar staat dichter bij ons dan we soms denken. Dat heeft voor kinderen vaak grote en vervelende consequenties. Daarom wil ik er samen met Heracles Almelo en de Speelgoedbank Twente voor zorgen dat kinderen het geluk ervaren om te kunnen sporten en spelen, want ieder kind heeft daar recht op.” 

Stem op Heracles Almelo

Alle Eredivisieclubs van seizoen 2020/2021 konden hun initiatieven indienen. Een deskundige, onafhankelijke, jury heeft negen Eredivisieclubs genomineerd. Uiteindelijk worden de drie meest vernieuwende en impactvolle maatschappelijke projecten beloond. De Vriendenloterij stelt hiervoor een totaalbedrag van €100.000 beschikbaar, €50.000 euro voor de winnaar, €30.000 euro voor de nummer 2 en €20.000 euro voor de nummer 3.

Het publiek kan tot en met 4 november stemmen op de projecten. Dus ook jij kan ervoor zorgen dat Heracles Almelo kans maakt op één van deze prachtige prijzen. Stem nu op ‘Sport & Speel Goed’ van Heracles Almelo.