Over de FC Twente / Heracles Academie

FC Twente en Heracles Almelo geven op gelijkwaardige basis invulling aan de Academie. Het doel van de FC Twente/Heracles Academie is het opleiden van regionaal voetbaltalent.

Persoon op één

De focus van de FC Twente/Heracles Academie ligt op het individu. De persoon staat bij de opleiding op één, waarbij we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van succesvolle mensen. Dat gebeurt op sportief vlak, maar minstens zo belangrijk vinden we de ontwikkeling die onze spelers als mens doormaken. Er is immers maar een heel klein deel van de talenten dat doorstroomt naar het eerste elftal. We willen onze spelers leren zelfstandig te zijn, verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen opleiding, te kunnen reflecteren, samen te werken, te plannen en door te zetten. De persoonlijke ontwikkeling is een van de belangrijkste pijlers binnen de opleiding. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor de trainers en overige medewerkers.

Dit gebeurt in een veilige omgeving waarin ruimte is om fouten te maken. Belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling is dat we onze mensen én hun karakter nog beter leren kennen. Onze spelers moeten zichzelf beter leren kennen, daarbij moeten wij weten wat er in de thuissituatie en op school speelt en tegen welke problemen ze aanlopen. Als we ons in de spelers verdiepen en hun gedrag begrijpen, kunnen we ze nog beter begeleiden, waardoor ze zich nog beter zullen ontwikkelen.

Aan de intensiteit bij de opleiding worden hoge eisen gesteld. Net als aan de inzet bij trainingen en wedstrijden. Onze talenten moeten uitgedaagd worden om continu de grens van het maximale op te zoeken. Door buiten hun comfortzone te treden, zullen ze hun grenzen verleggen en daardoor ontwikkelen. Ze zijn zelf de baas over hun eigen droom, en we zullen ze leren daar hun verantwoordelijkheid voor te nemen. Omgaan met tegenslagen en weerstanden is hierbij een noodzakelijk.

Voetballer van de toekomst

Voetbal is daarbij altijd de rode draad. We willen bij de FC Twente/Heracles Academie de voetballer van de toekomst opleiden. Spelers met een sterke persoonlijkheid, die Eredivisie-proof zijn en flexibel in verschillende speelwijzen en spelprincipes. Met de manier van opleiden van de Academie ontwikkelen we hardwerkende spelers. Jongens die niet investeren in luxe, maar in hun eigen ontwikkeling. Belangrijk daarbij is dat de spelers perspectief zien om door te breken in de eerste elftallen van FC Twente en Heracles Almelo.

Ambitie

De in 2020 gestelde ambitie van de FC Twente/Heracles Academie is dat de selecties van FC Twente en Heracles Almelo in 2025 voor twintig procent bestaan uit spelers die voortkomen uit de gezamenlijke academie en dat vijf van hen een basisplaats hebben bij een van beide clubs.

Verbinding zoeken met de regio

We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met de regio. Met het bedrijfsleven, maar vooral met de amateurverenigingen. Via hen komen onze talenten binnen. Daar willen we iets voor terugdoen. Denk daarbij aan trainers die advies kunnen vragen aan onze trainers, of aan hoofden van jeugdopleidingen die de hulp kunnen schakelen van onze mensen, om zo als vereniging ook stappen te kunnen zetten. 

Locatie

De jongste jeugdteams trainen op Sportcampus Diekman in Enschede. De bovenbouw traint op het Trainingscentrum in Hengelo. De teams spelen hun wedstrijden op het Trainingscentrum. Ook bestaat de mogelijkheid dat wedstrijden worden gespeeld op Erve Asito, het stadion van Heracles Almelo.


Alles over de FC Twente/Heracles Academie

Alle informatie, het actuele nieuws, de meest recente uitslagen en de speelschema’s van de FC Twente/Heracles Academie vind je op fctwenteheraclesacademie.nl.