De ontwikkelingen rond het coronavirus volgen elkaar snel op. In dit artikel lees je alle updates met betrekking tot maatregelen van of met betrekking tot Heracles Almelo.

Heb je vragen? Mail ons via info@heracles.nl.

Actuele status wedstrijden: tot 1 juni worden geen wedstrijden gespeeld. Wat er met het restant van de Eredivisie gebeurt, is nog niet bekend.

Actuele status stadion: de kantoren, receptie en FanServiceShop zijn tot en met in elk geval 28 april gesloten. Online bestellingen worden iedere maandag verwerkt en de dinsdag erna verzonden.


7 april 7.00 uur: Nee, je staat hier nooit alleen.

In deze tijd kan iedereen wel wat aandacht en steun gebruiken. Aan wie wil jij laten weten dat jij aan diegene denkt? Stuur wie jou lief is via heracles.nl/zorgvoorelkaar een digitale ansichtkaart met daarop jouw persoonlijke boodschap. Zorg voor elkaar. Denk aan elkaar.


1 april 16.30 uur: KNVB meldt meer duidelijkheid over uitspelen competitie

De UEFA dringt er sterk op aan om het seizoen uit te spelen en qua schema aan te laten sluiten bij de rest van voetballend Europa, zo meldt de KNVB woensdagmiddag in een officieel statement. Hierbij is aangegeven dat alle competities in Europa voor 3 augustus moeten zijn afgerond. Zo zal in de tweede helft van juni gestart moeten worden met de hervatting van de competitie. KNVB: Daarbij blijft voor ons het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers, supporters en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu.

Naar aanleiding van bovenstaand gaat de KNVB samen met de ECV en CED verdere invulling geven aan het scenario van eventuele hervatting van de competitie. Ook houden de partijen zich nog bezig met het scenario van het definitief stopzetten van de competitie.

Lees hier het hele bericht van de KNVB.


31 maart 19.24 uur: Tot 1 juni geen wedstrijden, stadion gesloten tot en met 28 april

Premier Mark Rutte sprak dinsdagavond uit dat tot 1 juni geen wedstrijden worden gespeeld, ook niet zonder publiek. Wat dit betekent voor het vervolg van de Eredivisie wordt later bekend.

Daarnaast is aangekondigd dat alle maatregelen die golden tot 6 april zijn verlengd tot en met 28 april. Het stadion van Heracles Almelo is daarom tot en met 28 april gesloten.


30 maart 16.30 uur: Download het gratis Heracles Doeboekje

Vanwege de gevolgen van het coronavirus is het verstandiger om thuis te blijven en sociaal contact te vermijden. Bultje verveelt zich af en toe in zijn konijnenhol op de Beerze Bulten. Hij kan zich voorstellen dat jij dat ook doet. Daarom heeft Bultje samen met Heracles Almelo het Heracles Doeboekje gemaakt. Download het Doeboekje en doe mee!


27 maart 16.00 uur: “Zorg voor elkaar, alleen samen kunnen wij dit doen!”

In samenwerking met het ZGT heeft Heracles Almelo een videoboodschap gedeeld waarin wordt opgeroepen samen alles te doen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Bekijk de video:


24 maart 15.32 uur: KNVB werkt met drie scenario’s

De wedstrijden en competities in de sport vallen buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni, zo meldt de KNVB. Wel worden wedstrijden die mogelijk voor 1 juni gespeeld worden afgewerkt zonder publiek. De KNVB werkt met drie scenario’s:

1. De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);
2. De competities worden uitgespeeld na 30 juni* (afhankelijk van uitkomsten met de UEFA-kalenderwerkgroep);
3. De competities worden niet uitgespeeld.

De komende periode blijven de KNVB en de Eredivisie in overleg met alle betrokkenen. De partijen wachten we de communicatie vanuit de overheid met name in relatie tot het besluit over de sport af. Dit besluit zal worden genomen in de aanloop naar 6 april.


23 maart 19.47 uur: Nieuwe overheidsmaatregelen: tot 1 juni geen evenementen

De overheid heeft verdere maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. EΓ©n daarvan is dat het verbod op samenkomsten en evenementen is verlengd tot 1 juni. Die maatregel gold eerst tot en met maandag 6 april.

Op korte termijn zal duidelijk worden wat de exacte gevolgen van deze maatregel zijn met betrekking tot de Eredivisie.


20 maart 12.31: Online bestellingen iedere maandag verwerkt en gratis verzonden

Om onze supporters de mogelijkheid te bieden toch fanartikelen te bestellen, hebben we besloten online bestellingen een keer per week te verzenden. Bestellingen geplaatst voor iedere maandag 9.00 uur, worden die maandag verwerkt en op dinsdag verzonden.

Je profiteert online nu van:
β–ͺ︎ Gratis verzending
β–ͺ︎ €15,- korting op de thuis- en uitshirts
β–ͺ︎ €10,- korting op de wedstrijdbroekjes
β–ͺ︎ Overige artikelen: €5,- korting bij besteding van minimaal €30,- (gebruik hiervoor de kortingscode: 1903)

In eerste instantie werden bestellingen iedere vrijdag verwerkt. In overleg met de koeriersdienst is besloten bestellingen op maandag te verwerken, zodat deze op dinsdag verzonden kunnen worden.

Heb je een VoetbalKadoCard? De geldigheid is verlengd van 31 mei 2020 naar 31 augustus 2020.


18 maart 07.17 uur: Waar de Almelose burger vredig slaapt, staan zij dag en nacht paraat!

Afgelopen avond hebben supporters van Heracles Almelo het zorgpersoneel van het ZGT een hart onder de riem gestoken. Fans hingen een tientallen meters breed spandoek op bij het Almelose ziekenhuis. Hulde.

⚫️βšͺοΈπŸ’™Afgelopen avond bij het ZGT in onze stad.πŸ‘ Een prachtig initiatief van onze fans.

Geplaatst door Heracles Almelo op Dinsdag 17 maart 2020

17 maart 12.30 uur: Houd hoog voor helden!

Om alle mensen in bijvoorbeeld de zorg, de schoonmaak en alle anderen die fantastisch werk doen een hart onder de riem te steken, houden wij voor hen de bal hoog. Voor elke duizend keer hoog houden, stellen wij tien kaarten aan zorgmedewerkers, andere vitale beroepen of vrijwilligers beschikbaar voor een van onze volgende thuiswedstrijden. We reserveren een vak van vijfhonderd kaarten.

Onze spelers trappen af, help jij het doel van 50.000 keer hooghouden te behalen? Houd zo vaak mogelijk hoog en deel jouw video op Facebook, Instagram, Instagram Stories of Twitter. Tag @heraclesalmelo en/of gebruik de hashtag #houdhoogvoorhelden.


16 maart 19.30 uur: Robin PrΓΆpper: “Zorg goed voor elkaar en be safe”


16 maart 18.05 uur: Spelers trainen thuis volgens individueel programma

Heracles Almelo volgt het advies op om spelers niet collectief te laten trainen. De spelers trainen de komende week thuis volgens een individueel programma. Technisch manager Tim Gilissen: “We kijken wat betreft het trainingsprogramma niet verder vooruit dan een week. We hebben de afgelopen dagen gezien hoe snel situaties kunnen veranderen. We houden de ontwikkelingen continu in de gaten.”


15 maart 19.25 uur: Ook PSV – Heracles Almelo uitgesteld

Naast de wedstrijden tegen PEC Zwolle en Sparta Rotterdam, is nu ook zeker dat de wedstrijd tegen PSV op zaterdag 4 april niet gespeeld gaat worden.


15 maart 12.29 uur: Heracles Almelo sluit stadion tot eind maart

Heracles Almelo heeft besloten het stadion met onmiddellijke ingang tot en met in principe 31 maart te sluiten. Een drastische maatregel, maar met het oog op de gezondheid van eenieder en het tegengaan van de verspreiding van het Coronavirus is dit volgens de club op dit moment de enige juiste beslissing. 

Het nemen van deze maatregel heeft tot gevolg dat kantoren, receptie en FanServiceShop gesloten zijn. De webshop is wel geopend, maar bestellingen worden in behandeling genomen vanaf het moment dat het stadion weer is geopend. Telefonisch zijn we helaas niet bereikbaar. Uw vragen per mail proberen onze medewerkers zo snel en goed mogelijk te behandelen. 

Om de conditie op peil te houden blijft de selectie vooralsnog trainen. Deze trainingen zijn niet toegankelijk voor publiek en pers. Spelers en staf treffen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen. 

De situatie wordt bij nieuws vanuit het RIVM, overheid en/of de KNVB opnieuw bekeken. 

Wij danken u voor uw begrip.


13 maart 11.45 uur: Aangepaste openingstijden FanServiceShop

Voor de FanServiceShop gelden vanaf maandag 16 maart aangepaste openingstijden. De aanpassingen zijn gedaan in verband met het coronavirus en gelden tot nader order. Zo lang de aangepaste openingstijden gelden, worden online bestellingen gratis thuisbezorgd.

Openingstijden vanaf maandag 16 maart tot nader order:

maandag: 13.00 – 18.00 uur
dinsdag: 13.00 – 18.00 uur
woensdag: 13.00 – 18.00 uur
donderdag: 13.00 – 20.00 uur
vrijdag: 13.00 – 18.00 uur
zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

Update: zaterdag 14 maart sluit de FanServiceShop om 15.00 uur.

Let op: door actuele ontwikkelingen kunnen deze openingstijden in de komende periode wijzigen.


12 maart 18.03 uur: Heracles Almelo treft verdere maatregelen tegen coronavirus

Maatregelen rond het coronavirus hebben gezorgd voor uitstel van de Eredivisiewedstrijden in maart. Klik hier om meer te lezen over dat besluit en het protocol rondom gekochte kaarten. Los daarvan neemt Heracles Almelo verdere preventieve maatregelen tegen het coronavirus.

Onderstaande maatregelen gaan per direct in en gelden tot nader order. Heracles Almelo vraagt supporters en sponsoren om ieders begrip.

Standaardmaatregelen zoals voorgeschreven door het RIVM zijn van toepassing, waaronder de maatregel om geen handen te schudden

Spelers worden niet ingezet voor activiteiten buiten het voetbal, zoals commerciΓ«le of maatschappelijke activiteiten.

Interviews worden uitsluitend telefonisch afgenomen.

Spelers kunnen geen handtekeningen uitdelen of op de foto gaan met supporters

De voetbaltechnische ruimtes van het stadion zijn uitsluitend toegankelijk voor spelers, technische- en medische staf.

Er worden geen rondleidingen, kinderfeestjes of gelijksoortige bijeenkomsten georganiseerd, ook niet in de BusinessClub.

Medewerkers van Heracles Almelo worden verzocht waar mogelijk thuis te werken. De capaciteit op de kantoren zal hierdoor beperkt zijn.

Voor de FanServiceShop gelden vanaf maandag 16 maart aangepaste openingstijden. Klik hier voor het actuele overzicht.

Ook geplande evenementen van Heracles eSports zullen geen doorgang vinden. Klik hier voor meer informatie.

De bijeenkomst van vrijdag voor betrokkenen bij de reanimatie gaat wel door.

Genoemde maatregelen kunnen worden aangepast of aangevuld op basis van actuele ontwikkelingen.


12 maart 17.48 uur: Evenementen Heracles eSports afgelast

In verband met het coronavirus is besloten de eerstvolgende evenementen van Heracles eSports af te gelasten.

Field of Talent, zondag 15 maart bij V.V. Hellendoorn

Asito Open, zondag 22 maart op Erve Asito

MediaMarkt FIFA20-toernooi, vrijdag 27 maart in de eBox op Erve Asito

Over teruggave van kaarten voor de Asito Open worden kaartkopers op korte termijn geΓ―nformeerd.


12 maart 16.05 uur: Geen wedstrijden tot 1 april

Duels in onder meer de Eredivisie zijn tot 1 april geschrapt. Voor Heracles Almelo gaat het om de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op zaterdag 14 maart en het thuisduel tegen Sparta Rotterdam op vrijdag 20 maart. Ook duels van het tweede elftal zijn uitgesteld.

De genoemde wedstrijden zullen op een later moment worden ingehaald, meldt de KNVB. Zodra hierover meer informatie is, zullen wij hierover informeren. De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam is voorlopig stopgezet. Deze wordt hervat op het moment dat een nieuwe speeldatum bekend is.

Wat gebeurt er met kaarten die al gekocht zijn?

De wedstrijden worden uitgesteld naar een nader te bepalen moment. Gekochte kaarten blijven geldig. Zodra de nieuwe data van de wedstrijden bekend zijn, zullen we dit melden op onze kanalen. Vanaf dat moment is het mogelijk gekochte kaarten terug te geven indien je verhinderd bent op de nieuwe vastgestelde datum.