De selectie van Heracles Almelo hervat vanaf komende maandag de trainingen. Dat gebeurt in kleine groepen en binnen de richtlijnen van het RIVM en de KNVB.

Technisch directeur Tim Gilissen: “Na een korte ingelaste break gaat de ploeg vanaf maandag de draad weer oppakken. Dat doen we binnen de maatregelen van het RIVM en volgens een protocol dat we van de KNVB hebben gekregen. Dat betekent dat we gaan trainen in kleine groepjes van maximaal zes personen. Verdeeld over de dag trainen vijf groepen. Ook nemen we maatregelen met betrekking tot bijvoorbeeld looproutes, schema’s, kleding en ontsmetting.”

“Deze periode zullen de spelers werken aan fitheid, balgevoel en hun individuele ontwikkeling”, vertelt Gilissen. “Dat is voor nu het voornaamste. De insteek is om in mei en juni zo te trainen. Daarna zal weer een break worden ingelast om vervolgens de voorbereiding op het nieuwe seizoen te starten.” De planning is onder voorbehoud van de ontwikkelingen, benadrukt Gilissen. “We hebben de laatste twee maanden geleerd dat we flexibel moeten zijn, zaken kunnen versnellen of vertragen. We weten dat we daar rekening mee moeten houden.”

Vanwege de maatregelen zijn de trainingen helaas niet toegankelijk voor publiek.