Beste Heraclieden,

Hartelijk gefeliciteerd met de 117e verjaardag van onze prachtige club. We hebben in onze rijke historie vele hoogte- en dieptepunten gekend en vreugde en verdriet met elkaar gedeeld. Nu zitten we in een fase die zich niet laat vergelijken met wat we eerder hebben meegemaakt. Dat we voor het eerst in de geschiedenis een seizoen niet hebben uitgespeeld, zegt veel.

Het Coronavirus heeft ons in een stevige houdgreep. Tot 1 september wordt er sowieso niet gevoetbald, zo is uitgesproken door onze minister-president. En hoe jammer we dat ook vinden, we staan volledig achter dat besluit. De gezondheid van iedereen staat in alle gevallen voorop. Wel heeft de maatregel direct tot gevolg dat inkomstenbronnen binnen onze club voor langere tijd stil vallen.

Seizoenkaarten

U als seizoenkaarthouder of BusinessClublid heeft dit seizoen spijtig genoeg enkele wedstrijden moeten missen. Wat ons enorm goed doet is dat velen van u zich al hebben gemeld om aan te geven geen compensatie te willen voor de gemiste wedstrijden van dit seizoen. Sterker nog: gevraagd wordt wanneer het mogelijk is te verlengen voor volgend seizoen, ongeacht de omstandigheden. Daaruit spreekt onvoorwaardelijke clubliefde, die we zeer waarderen. Deze berichten raken ons in positieve zin.

Hoe en wanneer het voor u mogelijk is om uw seizoenkaart of lidmaatschap te verlengen, hopen we binnenkort bekend te maken. Als Heracles Almelo vervullen wij een actieve rol in de werkgroepen van de Eredivisie, onder meer over dit onderwerp. Met elkaar hebben we afgesproken om hierover collectief naar buiten toe te treden. In de week van 11 mei volgt meer informatie, over seizoenkaarten en ook losse kaarten.

Wel willen we vast aangeven dat we als club besloten hebben de prijzen van de seizoenkaarten te bevriezen. Want we begrijpen als geen ander dat deze crisis ook u raakt, op welke manier dan ook.

Maatschappelijke functie

Ondanks de vele onmogelijkheden, doen we in deze tijd juist wat we wΓ©l kunnen. We hebben verschillende maatschappelijke initiatieven op touw gezet. De ene keer op de voorgrond, bijvoorbeeld met de #houdhoogvoorhelden actie waarmee fans van jong en oud ervoor hebben gezorgd dat een vak vol zorgmedewerkers gratis een thuiswedstrijd kan bijwonen zodra dat weer kan. Of ons digitale ansichtkaartplatform dat we een vervolg gaven met het tonen van videoboodschappen bij een aantal supporters voor de deur. Een ander voorbeeld is het Doeboekje voor de jongste jeugd, waarmee we grote aantallen kinderen en hun ouders een plezier hebben gedaan. En zo zijn er nog meer zichtbare initiatieven geweest.

Ook op de achtergrond zijn verschillende acties op touw gezet. Om een voorbeeld te noemen: onze spelers en medewerkers bellen sinds het begin van de corona-uitbraak met onze seizoenkaarthouders die wat meer op leeftijd zijn. Zowel onze mensen als degenen die gebeld worden halen veel kracht uit die gesprekken. Wij staan als voetbalclub middenin de maatschappij. We pakken onze verantwoordelijkheid en doen dat recht vanuit ons hart.

Maatregelen

De FBO (Federatie van Betaald voetbal Organisaties) en de vakbonden zijn op dit moment met elkaar in gesprek over een pakket aan maatregelen. Tevens wordt er door de KNVB met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gesproken over de gevolgen van deze crisis voor het Nederlandse betaald voetbal en hoe we onze bedrijfstak overeind kunnen houden. Uiteraard rekenen ook wij als club de verschillende scenario’s door. We kijken ook naar het komende seizoen. Niet alleen op financieel, ook op technisch vlak. Het neerzetten van een sterk team is een belangrijke pijler en misschien ook wel symbolisch voor deze tijd.

Training

Positief is dat de selectie vanaf morgen weer voorzichtig mag trainen. Natuurlijk gebeurt dat in aangepaste vorm en binnen alle geldende maatregelen. Jammer genoeg is het daarom nog niet mogelijk de trainingen toegankelijk te maken voor publiek. Ook zullen onze kantoren en de receptie nog tot in elk geval 20 mei gesloten zijn. We kijken naar de opties om onze FanServiceShop eerder te openen, mogelijk vanaf het moment dat seizoenkaarten verlengd kunnen worden.

Afsluitend wil ik u dit nog zeggen. Hoe lastig de huidige onzekerheid ook is, één ding weten we zeker: samen zijn wij Heracles Almelo. Door het met elkaar te doen loodsen wij onze club door deze moeilijke fase. Net als u kunnen wij niet wachten om weer samen te zijn op een vol en sfeervol Erve Asito.

Wat er ook zal gebeuren, deze club staat bij ons voorop.

Namens bestuur, medewerkers, spelers, technische staf en directie,

Rob Toussaint,
algemeen directeur.


Eerder vandaag plaatsten we onderstaande video ter gelegenheid van ons 117-jarig bestaan: