De Heracles Foundation en USG Restart helpen mensen die willen werken aan hun ontwikkeling en loopbaan, maar zijn er ook voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan of opleiding. Ook als het lastig is, doordat iemand langdurig buiten het arbeidsproces hebt gestaan of door beperkingen moeilijk een passende baan kunt vinden.

Voetballend naar werk is een sport-/re-integratieprogramma voor alle inwoners met een WWB uitkering wonend in de gemeente Almelo, met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen dit programma zetten de gemeente Almelo, USG Restart en de Heracles Foundation hun faciliteiten en contacten in om de deelnemers verder te laten groeien in hun loopbaan met het ultieme doel: binnen een half jaar een baan en/of opleiding. Dit gebeurt onder begeleiding van een maatschappelijke sportcoach van Heracles en een re-integratiecoach van Restart.

Het programma bestaat uit een sportprogramma bij Heracles op het stadion, gekoppeld aan diverse re-integratieactiviteiten. De deelnemers vormen een vast team en worden met elkaar in beweging gebracht. Naast de lokale activiteiten neemt het team deel aan voetbaltrainingen en voetbalwedstrijden.

Doel

  • Kandidaten in beweging te krijgen
  • Opleiden en begeleiden tot betaald werk 

Recent nieuws vanuit ‘Heracles Werkt’