De Heracles Foundation heeft op 14 december met het project Heracles Werkt een regionale wedstrijd gespeeld tegen FC Groningen. Namens FC Groningen speelde er een elftal vanuit een soort gelijk project; Sociale Activering.

FC Groningen arriveerde aan het eind van de ochtend in Almelo en werd ontvangen met koffie en thee. Na de centrale opening kreeg FC Groningen een rondleiding door het stadion van supporterscoördinator Raymond Alfons. Terwijl deze rondleiding bezig was heeft het team van Heracles Werkt de tijd genomen om zich goed voor te bereiden op de wedstrijd doormiddel van een teambespreking. Tijdens de teambespreking heeft Sven Sonnenberg, de ambassadeur van project Heracles Werkt, de spelers succes gewenst. Na de rondleiding en teambespreking hebben beide teams gezamenlijk geluncht. Vervolgens hebben de teams zich omgekleed en warmgelopen voordat de wedstrijd om 13.30 uur werd afgetrapt. De wedstrijd bestond uit twee helften van 30 minuten en werd gewonnen met 1-0 door Heracles Almelo. De wedstrijd verliep fanatiek, maar met veel respect en sportiviteit.

Wij willen het project Sociale Activering van FC Groningen en haar deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en inzet. We wensen jullie veel succes in het verdere traject en hopen jullie snel terug te zien op Erve Asito! Klik hier voor meer informatie over Heracles Werkt.