Voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Almelo – FC Den Bosch vond de afsluiting van de eerste editie van Heracles Werkt plaats in de maatschappelijke skybox op Erve Asito. Onder het genot van een heerlijke lunch ontmoetten alle betrokkenen van het project elkaar. Alle deelnemers waren aanwezig en zij hadden elk hun eigen werkcoach van de gemeente Almelo meegenomen. De aanwezigen spraken met elkaar over het project, de mooie momenten, maar natuurlijk over de moeilijke momenten die de deelnemers hebben ervaren gedurende het halfjaar. Vanuit de gemeente Almelo waren Wethouder Eugéne van Mierlo en Gerard Keupink, Teamleider Werkgeversdienstverlening Almelo, aanwezig.

Na de lunch blikten de deelnemers terug op het project. USG Restart gaf een presentatie over de behaalde resultaten, trainer Noël Oude Bennink deelde zijn bevindingen op sportief gebied en de Heracles Foundation liet een aftermovie zien met beelden van het project. Wethouder Eugène van Mierlo nam tussendoor nog het woord om te vertellen over zijn ervaringen bij Heracles Werkt.

Aansluitend werd met elkaar de wedstrijd Heracles Almelo – FC Den Bosch bekeken. Lucas Schoofs, ambassadeur van Heracles Werkt, schoot al na 33 seconden de bal tegen de touwen: 1-0. Uiteindelijke eindigde de wedstrijd in een 3-2 overwinning voor Heracles Almelo.

Na de wedstrijd kwam Lucas Schoofs de groep nog even bezoeken aan de rand van het veld om Heracles Werkt officieel af te sluiten.

Positieve reacties

De reacties na afloop waren erg positief. Lisa Ainsley van de Heracles Foundation: Het is erg mooi om te zien hoe de deelnemers individueel én als groep zijn gegroeid en wat de Heracles Foundation hierin heeft mogen betekenen.”

Marieke Verver, jobcoach bij USG Restart is eveneens enorm enthousiast: “Afgelopen halfjaar hebben we de deelnemers intensief begeleidt in het opstellen van hun doelen en om deze te behalen. Iedereen werd op maat geholpen in hun traject richting een betaalde baan, opleiding of participatie. We mogen trots zijn op wat we hebben bereikt!”

Tot slot vullen enkele deelnemers aan: “Ik ben onderweg naar een mooiere en betere toekomst. Ik ga acties ondernemen , uitvoeren en positief blijven om mijn doelen te behalen.” vertelde één van de deelnemers van Heracles Werkt. Een andere deelnemer duidde in haar eerste reactie vooral op de angsten die zij overwon tijdens het project. “Het heeft mij week- en dagritme gebracht. Heracles Werkt bracht mij onder de mensen en hielp mij over mijn angsten heen. De Jobcoaches keken heel gericht naar wat bij me past en hoe ik het beste aan mijn doelen kan werken.

De Heracles Foundation haar voornemen is om na de zomer weer te starten met een traject van Heracles Werkt. Kent óf bent u iemand die graag opzoek wilt naar een betaalde baan of opleiding? Geef je op voor Heracles Werkt en dan gaan we samen aan de slag!

Houd de website in de gaten voor updates rondom het project.