Maatschappelijk Heracles Almelo

Een glimlach op ieders gezicht. Dat is altijd het achterliggende doel bij de maatschappelijke projecten en activiteiten van Heracles Almelo. Dat er veel diepere gedachten en doelstellingen horen bij deze projecten moge duidelijk zijn.

Echter bevindt Heracles Almelo zich in een bevoorrechte positie. Met het clublogo of de aanwezigheid van spelers / staf kunnen deuren worden geopend die voor andere gesloten blijven. Door deze zaken aan projecten te koppelen worden deze versterkt. Het stadion is voor velen een omgeving waar inspiratie opgedaan kan worden. Het bezoeken van wedstrijden brengt vervolgens bij bepaalde personen een overweldigend gevoel teweeg. Zaken waar op maatschappelijk vlak in zeer positieve zin gebruik van gemaakt kan worden.

Het bewerkingsgebied kent een uiteenlopende bevolkingsgroep. Heracles Almelo wil bijdragen aan de levensvreugd en de ontwikkeling van (1.) kinderen in de breedste zin van het woord, (2.) ouderen en (3.) mensen die zich, om uiteenlopende redenen, in een sociaal minder wenselijke situatie begeven.

De aantrekkingskracht van profclubs is enorm. Helaas is het onmogelijk om altijd en overal medewerking aan te verlenen. Maar als het even kan en het past binnen de kaders denkt Heracles Almelo graag mee, op weg naar de glimlach op ieders gezicht.