Heracles Foundation verzorgt onder de noemer van Heracles Inside (voetbal)trainingen binnen de muren van de penitentiaire inrichting (PI) Almelo. Wij doen dat om gedetineerden te helpen met hun re-integratie in de samenleving. Wij geloven in tweede kansen en staan voor kansen gelijkheid. 

Met het project wordt een groep van twaalf gedetineerden al tijdens hun detentie getraind. Er worden workshops gegeven die in het teken staan van vraagstukken die van waarde zijn wanneer de gedetineerde vrij komt en aan de hand van kernwaardes worden er (voetbal)trainingen verzorgd door een Heracles trainer. 

Een belangrijk onderdeel van succesvol re-integreren is het vinden van een baan. Om dat te kunnen bereiken is er een samenwerking met uitzendbureau Oympia gestart. Via het netwerk van businessclub van Heracles Almelo en de aangesloten partijen wordt per individu een match gezocht met een werkgever. Voor de één betekent dat iemand nog een opleiding moet volgen, terwijl het ook zo maar kan zijn dat een deelnemer direct aan het werk kan.

Doel

  • Middels een inhoudelijk programma, gegeven door ervaren professionals in het werkveld, de gedetineerden hulp bieden bij de re-integratie. 
  • De gedetineerden een kans bieden op een baan via het netwerk van de BusinessClubleden van Heracles Almelo, wanneer de gevangen het traject van Heracles Inside succesvol hebben doorlopen.

Recent nieuws vanuit ‘Heracles Inside’