Op zondag 7 mei vond er, ter promotie van het project Heracles Inside en de opening van de nieuwe sportunit in de gevangenis, een voetbaltoernooi plaats in de PI Karelskamp in Almelo.

Verspreid over de dag kwamen alle gedetineerden een uurtje sporten op de buitenplaats. Daar waren vijf voetbalonderdelen uitgezet die in duo-vorm werden afgewerkt. Zo konden deelnemers latje trappen, meedoen aan een dribbelestafette of hun voetbalkwaliteiten laten zien in de Heracles Pannakooi. Bij alle onderdelen stonden (oud)-deelnemers van Heracles Inside die de deelnemers coachten en de scores bijhielden.

Het doel van de dag was om de gedetineerden sportief in beweging te krijgen, kennis te laten maken met Heracles Inside en de (oud)-deelnemers de kans te geven zich te profileren door de coördinatie op zich te pakken.

Heracles Inside heeft als voornemen om na de zomer te starten met een nieuwe ronde. Onder begeleiding van Mark Looms, oud-speler van Heracles Almelo, zal er dan weer tien weken getraind worden op de kernwaarden van het project (voetbal, groei, bewust, koersvast, inventief en voor iedereen) met als doel om de deelnemers werkfit te krijgen en ze succesvol te re-integreren in de maatschappij. Een belangrijk onderdeel van succesvol re-integreren is het vinden van een baan. Om dat te kunnen bereiken is er een samenwerking met uitzendbureau Oympia gestart. Via het netwerk van de Heracles Almelo Businessclub en de aangesloten partijen wordt per individu een match gezocht met een werkgever. Voor de één betekent dat iemand nog een opleiding moet volgen, terwijl het ook zo maar kan zijn dat een deelnemer direct aan het werk kan.