Op donderdag 16 november hebben Heracles Almelo en N.E.C een besloten oefenduel gespeeld op Erve Asito. De formatie van John Lammers speelde zonder Stijn Bultman die bij de selectie van Oranje Onder 19 zit. Navajo Bakboord, Nikolai Laursen, Jizz Hornkamp en Diego van Oorschot zaten vanwege blessures niet bij de selectie. Na 90 minuten stond de 0-0 eindstand op het scorebord.

In de eerste tien minuten was het balbezit grotendeels voor Heracles Almelo. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Heracles Almelo zette naar voren druk op de verdediging van NEC. Anas Ouahim kwam hierdoor op de rand van de zestien aan de bal. De aanvallende middenvelder haalde uit, maar het schot ging via een Nijmegens been over het doel. Na een kleine 25 minuten kwam het gevaar opnieuw van de thuisploeg. Een goede onderschepping en voorzet van Ruben Roosken werd op het hoofd van Mohamed Sankoh gelegd. De spits verlengde de bal, maar deze viel net langs de verkeerde kant van de doelpaal. Niet veel later liet ook de ploeg uit Nijmegen van zich horen. Een schotkans voor spits Koki Ogawa werd met een sterke sliding van Sonnenberg in de kiem gesmoord. In het verloop van de eerste helft werd er door Heracles Almelo aardig gevoetbald, echter leverde dit geen noemenswaardige kansen meer op. 

Kleine mogelijkheden

Heracles Almelo kwam in de tweede helft de kleedkamer uit met een dubbele wissel. Fabian de Keijzer en Jetro Willems kwamen in de ploeg voor Brouwer en Ouahim. In de tweede helft was de eerste mogelijkheid net als in de eerste 45 minuten voor Heracles Almelo. Een goede combinatie tussen aanvoerder Thomas Bruns en Ruben Roosken kon door laatstgenoemde voor de goal geschoven worden. Mohamed Sankoh kwam een teenlengte tekort waardoor Robin Roefs van N.E.C. tijdig kon ingrijpen. Het eerste wapenfeit van de bezoekers in de tweede helft kwam na tien minuten van de voet van Olden Larsen. De bal kon makkelijk worden gevangen door Fabian de Keijzer. In de 57e minuut leek Heracles Almelo uit te breken na een hoekschop van N.E.C. Wieckhoff had het hele veld voor zich, maar werd vakkundig door Calvin Verdonk naar het kunstgras in Almelo gewerkt. De verdediger van N.E.C. ontving hiervoor een gele kaart. Net als in de eerste helft had Heracles Almelo ook in het tweede bedrijf de regie van de wedstrijd in handen. Tien minuten voor het einde speelde Jetro Willems zijn eigen rechterbeen vrij waardoor hij kon uithalen op het doel van Robin Roefs. Het schot steeg te snel en vloog over de kruising van het doel. De laatste kans van de wedstrijd was voor Mario Engels. De Duitser draaide rond de vijandig zestienmeter knap weg bij zijn tegenstander, waarna hij vervolgens in een keer uithaalde, de bal eindigde helaas voor Engels en Heracles Almelo op de paal. 

Heracles Almelo – N.E.C: 0-0 (0-0)

Opstelling Heracles Almelo: Michael Brouwer (46. De Keijzer), Jannes Wieckhoff (60. Sylian Mokono), Sava Cestic (60. Hoogma), Sven Sonnenberg (70. Melih İbrahimoğlu), Ruben Roosken (70. Sem Scheperman), Brian de Keersmaecker (60. Marko Vejinović), Thomas Bruns (60. Mario Engels), Anas Ouahim (46. Jetro Willems), Bryan Limbombe (60. Lasse Wehmeyer), Mohamed Sankoh (60. Antonio Satriano), Emil Hansson (60. Abed Nankishi).

Opstelling N.E.C: Robin Roefs, Sai van Wermeskerken, Philippe Sandler (46. Mathias Ross), Calvin Verdonk (60. Luc Netten), Youri Baas (60. Bart van Rooij), Mees Hoedemakers, Kodai Sano, Roberto Gonzalez Bayon, Elayis Tavsan (46. Selim Sönmez), Koki Ogawa (60. Magnus Mattsson), Lars Olden Larsen.


Heracles Almelo hervat de Eredivisie na de interlandperiode uit in Almere. De wedstrijd in het Yanmar Stadion begint om 12.15 uur tegen Almere City FC. De eerstvolgende thuiswedstrijd gaat gespeeld worden op zaterdag 2 december. Heracles Almelo trapt dan in het eigen Erve Asito af tegen Sparta Rotterdam.

26 november 2023 – zondag 12:15
Yanmar Stadion, Almere
ALM
VS
Eredivisie
HER
02 december 2023 – zaterdag 21:00
Erve Asito, Almelo
HER
VS
Eredivisie
SPA