Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam verloren. De formatie van John Lammers was enkele keren dichtbij een doelpunt maar de bezoekers sloegen toe via een treffer van Joshua Kitolano.

Beide ploegen kregen in de beginfase een behoorlijke kans. Michael Brouwer pareerde in de zevende minuut een vrije trap van Jonathan de Guzman en in de veertiende minuut ondernam Mohamed Sankoh een lange rush en schoot vervolgens naast. Daarna viel er relatief weinig te beleven. Een schot van Joshua Kitolano ging in de 24ste minuut ruim over het doel.

Heracles Almelo kreeg in het laatste kwartier van de eerste helft de controle over het duel. Bryan Limbombe was in de 34ste minuut dichtbij een doelpunt maar zag zijn inzet vlak voor de doellijn gekeerd worden door Nick Olij. Vier minuten later probeerde Ruben Roosken het van enige afstand en mikte daarbij over het doel. De volgende doelpoging kwam van Anas Ouahim. Zijn schot ging in de 42ste minuut net naast.

De eerste mogelijkheid na de rust was voor Mohamed Sankoh. Zijn kopbal ging in de 48ste minuut via Bart Vriends net naast. Heracles Almelo had in de 58ste minuut moeten scoren. Bryan Limbombe zag zijn inzet bij de tweede paal door Nick Olij worden gekeerd. De rechtsbuiten probeerde het een minuut later opnieuw met een schot maar Olij stond deze keer goed opgesteld.

Sparta Rotterdam kreeg in de 62ste minuut de voorsprong in de schoot geworpen. Slecht uitverdedigen van Sven Sonnenberg resulteerde in een kans voor de bezoekers en Joshua Kitolano schoof de bal in de verre hoek.

Thomas Bruns, Sem Scheperman en Abed Nankishi moesten de aangeslagen formatie van nieuwe impulsen voorzien. Later kwam ook Antonio Satriano. Het lukte Heracles Almelo echter niet om tot een slotoffensief te komen. Sparta Rotterdam was in de blessuretijd dichtbij de 0-2. Michael Brouwer hield zijn ploeg nog op de been door een inzet van Django Warmerdam te keren. Heracles Almelo kwam echter niet meer tot kansen.