Heracles Almelo weet weer wat winnen is. De uitwedstrijd tegen Almere City FC leverde een eindstand van 0-5 op. Mohamed Sankoh scoorde een hattrick en Abed Nankishi luisterde zijn invalbeurt op met twee treffers.

De formatie van John Lammers kende een uitstekende start en in de vierde minuut leidde een hoekschop tot een scrimmage voor het Almeerse doel. Mohamed Sankoh stond op de goede plek om van dichtbij de 0-1 binnen te rammen. Heracles Almelo zorgde ook in de twaalfde minuut voor enig gevaar. Het schot van Bryan Limbombe ging net naast.

Almere City FC nam daarna het initiatief en zorgde voor enige dreiging via scrimmages. Heracles Almelo probeerde met tegenstoten voor gevaar te zorgen maar ook dat leverde geen kansen op. De voorsprong werd dan ook zonder noemenswaardige problemen tot de rust vastgehouden.

Tweede helft

Heracles Almelo kreeg de eerste kans in de tweede helft. De inzet van Mohamed Sankoh in de 48ste minuut ging deze keer naast. De thuisclub probeerde opnieuw druk te zetten en was in de 59ste minuut dichtbij een treffer. De kopbal van Damian van Bruggen ging rakelings naast. Almere City FC probeerde de druk op de voeren maar in de 64ste minuut sloeg Heracles Almelo toe. Anas Ouahim veroverde de bal en speelde Mohamed Sankoh aan. De spits schoof beheerst binnen.

De thuisclub was nog nauwelijks bekomen van de klap of Heracles Almelo kwam op 0-3. Mohamed Sankoh werd in de 71ste minuut de diepte ingestuurd. Nordin Bakker wist deze keer de inzet te pareren. De meegelopen Abed Nankishi, net in het veld, nam de rebound zonder problemen voor zijn rekening.

Heracles Almelo zat op rozen en in de 76ste minuut viel de 0-4. Abed Nankishi troefde zijn tegenstander af, speelde zich knap vrij en verschalkte Nordin Bakker met een geplaatst schot: 0-4. De formatie kreeg nog enkele mogelijkheden om de uitgebluste gastheren op een ruimere nederlaag te trakteren. Mohamed Sankoh legde in de 87ste minuut beslag op de wedstrijdbal door de 0-5 te scoren. De spits werd weer de diepte ingestuurd en schoof de bal keurig langs de uitgelopen Nordin Bakker.