Het Europees kampioenschap onder 21 jaar is voor Adrian Szöke uitgelopen op een teleurstelling. De Heraclied kreeg rood tegen Roemenië en zag vervolgens Hongarije verliezen. Peter Reekers is met Oranje nog lang niet zeker van de volgende ronde na een tweede gelijkspel. Elders in Europa is Melih Ibrahimoglu op pad met Turkije onder 21 maar hij kwam nog niet in actie.

27 maart 2021 – zaterdag 18:00
VS
Interlands

Basisplaats en twee keer geel Szöke

Gastheer Hongarije weet zich na twee wedstrijden reeds uitgeschakeld op het Europees Kampioenschap. Na de nederlaag tegen Duitsland volgde verlies tegen Roemenië. Adrian Szöke kon net als in de eerste wedstrijd rekenen op een basisplaats. De Heraclied kreeg na zeven minuten zijn eerste gele kaart en moest enkele minuten voor de rust met zijn tweede gele kaart van het veld. Hongarije kwam in de 56ste minuut nog wel op 1-0 dankzij Andras Csonka maar de Roemenen wisten het duel in Boedapest alsnog te kantelen dankzij Alexandru Matan (70ste minuut) en Alexandru Pascanu (87ste minuut).

27 maart 2021 – zaterdag 21:00
VS
Interlands

Oranje laat zege glippen

Later op de avond nam Oranje het in Székesfehérvár op tegen de Duitse leeftijdsgenoten. De eerste helft leverde een kans op. De kopbal van Dani de Wit belandde na 36 minuten op de paal. Vlak na de rust kreeg Nederland de voorsprong cadeau toen Justin Kluivert kon profiteren van een enorme fout van doelman Finn Dahmen. Oranje gaf de zege in de 84ste minuut uit handen. Lukas Nmecha rondde van dichtbij af waardoor Peter Reekers en de zijnen na twee duels op twee punten staan.

Groep A van U21 EURO zal dinsdag worden beslist. Roemenië speelt dan tegen Duitsland. Oranje neemt het op tegen Hongarije en zal dan moeten winnen. De nummers een en twee plaatsen zich voor de volgende ronde.

26 maart 2021 – vrijdag 15:00
VS
Interlands

Geen speelminuten

Turkije U21 doet niet mee aan het Europees kampioenschap en moet het doen met het spelen van oefenduels. Melih Ibrahimoglu is met deze selectie op pad, maar kreeg in de wedstrijd tegen Kroatië U20 geen speelminuten. Turkije verloor in Zagreb met 4-1. De gastheren hadden de zaken bij rust al op orde dankzij de doelpunten van Josip Mitrovic, Marko Bulat en Antonio Marin. Laatstgenoemde tilde de stand halverwege de tweede helft naar 4-0. Alper Yilmaz deed in de slotfase nog iets terug.

De Turken spelen dinsdag nog een oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten uit Servië. Dit duel wordt gespeeld in Alanya.