Peter Reekers en Adrian Szöke zijn afgereisd naar Hongarije voor het eerste deel van het Europees kampioenschap onder 21 jaar (U21 EURO). Oranje en Hongarije zijn samen met Roemenië en Duitsland ingedeeld in Groep A.

24 maart 2021 – woensdag 21:00
VS
Interlands

Reekers ziet Oranje gelijkspelen

Oranje speelde in Boedapest zijn eerste wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Roemenië. De start was energiek en de hoekschop bleek daarbij een effectief wapen. Dani de Wit kopte in de achtste minuut rakelings naast en weer acht minuten later was het raak dankzij een kopbal van Perr Schuurs. Roemenië kwam in de twintigste minuut langszij door een prachtige vrije trap van Andrei Ciobanu.

Nederland had daarna moeite met de stugge Roemenen. Teun Koopmeiners zag na ruim een uur spelen een schot gekeerd worden door doelman An Vlad. Oranje mocht daarna Kjell Scherpen bedanken voor twee fraaie reddingen. De doelman maakte in de 65ste minuut een kopbal van Alexandru Pascanu onschadelijk en in blessuretijd keerde hij een schot van Andrei Ciobanu.

24 maart 2021 – woensdag 21:00
VS
Interlands

Verlies Szöke

Hongarije en Duitsland speelden gelijktijdig hun duel in Székesfehérvár. Adrian Szöke mocht in de basis beginnen en kreeg vlak na de rust een gele kaart. Na een uur spelen werd de Heraclied gewisseld. Duitsland sloeg daarna hard toe en veroverde de koppositie in de groep dankzij de treffers van Lukas Nmecha (61ste minuut) en Bote Baku (68ste en 73ste minuut)

De volgende wedstrijden in Groep A staan voor aanstaande zaterdag op het programma. Hongarije speelt tegen Roemenië. Oranje treft Duitsland.