Bijna drie jaar na zijn eerste en vooralsnog enige interland is Luca de la Torre opnieuw opgeroepen voor de A-selectie van de Verenigde Staten. Het team speelt de komende interlandperiode vriendschappelijke wedstrijden tegen Jamaica en Noord-Ierland. Die duels dienen ter voorbereiding op de Concacaf Nations League Final Four en de Gold Cup van komende zomer.

https://www.instagram.com/p/CMhhx9aJW2E/

De Verenigde Staten werken de wedstrijd tegen Jamaica op 25 maart af in het Oostenrijkse Wiener Neustadt. Daarna reist de ploeg naar Belfast, waar op 28 maart tegen Noord-Ierland wordt gespeeld.

25 maart 2021 – donderdag 18:00
VS
Interlands
28 maart 2021 – zondag 18:05
VS
Interlands

De la Torre doorliep alle jeugdelftallen van de Verenigde Staten. Zijn debuut voor de A-selectie maakte hij op 2 juni 2018, tijdens een oefenduel in en tegen Ierland. Dat duel verloor de Amerikaanse ploeg met 2-1.

Prestaties Heracles Almelo

De la Torre heeft zijn oproep te danken aan zijn prestaties bij Heracles Almelo dit seizoen. Sinds zijn komst afgelopen zomer kwam de in San Diego geboren middenvelder in 24 wedstrijden in actie. Sinds het thuisduel tegen sc Heerenveen in januari heeft De la Torre geen minuut meer gemist. Tegen PEC Zwolle maakte hij zijn eerste doelpunt in het zwart-wit.

Onlangs sprak De la Torre in Heracles TV al over zijn droom weer bij het nationale elftal van de Verenigde Staten te komen: