Met het project Scoor een Boek! zet de Heracles Foundation de kracht van voetbal in om de leesmotivatie en leesplezier bij leerlingen én gezinnen te stimuleren. Hierin werken we samen met verschillende bibliotheken uit de regio Twente. Met Scoor een Boek! verbinden we lezen en sport door voetballers in te zetten als rolmodellen. Het programma kent een schooleditie voor leerlingen van de basisschoolgroepen 5 en 6.

Binnen een periode van acht weken worden de leerlingen gemotiveerd om zo veel mogelijk boeken te gaan lezen en om te ontdekken hoe leuk lezen kan zijn! Een speler van Heracles Almelo sluit elk jaar aan als ambassadeur van het project. Hij neemt samen met Bultje, de mascotte van Heracles Almelo leuke video’s op vol met zowel sportieve- als lees challenges die de kinderen in de klas, of thuis, kunnen uitvoeren. Aan het einde sluiten we Scoor een Boek! feestelijk af met een groot sportief eindfeest!

Deelnemende bibliotheken bij de editie van 2024 zijn: Almelo, Tubbergen, Wierden, Borne, ZINiN, Twenterand en Hardenberg.
Verspreidt over deze 7 bibliotheken/regio’s doen er 2600 kinderen mee aan dit project.

Doel

  • Leesvaardigheid ontwikkelen
  • Woordenschat ontwikkelen
  • Kennis maken met het lezen van boeken

Scoor thuis!

Heb jij ‘m al, de Scoor een boek-poster? Als je samen met je gezin leest en de challenges op de poster doet, kunnen jullie één van de vijf voetballen met handtekeningen van Heracles spelers winnen.

Je vindt de ‘Scoor een boek’-poster in de bibliotheek of je download hem hier.

Veel leesplezier!


Bibliotheek challenge: Heracles Almelo vs Go Ahead Eagles

Niet alleen op het veld, maar ook in de bibliotheek wil Heracles Almelo graag winnen van Go Ahead Eagles. Kan Heracles Almelo Go Ahead Eagles verslaan met het scoren en lezen van boeken?

Help Heracles Almelo mee om Go Ahead Eagles te verslaan én maak kans op 4 kaartjes voor een thuiswedstrijd van Heracles Almelo & keepershandschoenen van Michael Brouwer, ontdek snel hoe!

Elke keer als je de bibliotheek bezoekt, kun je daar een voetbalstempel halen. De stempel mag je laten zetten op de achterkant van deze poster. Heb je op school een poster met leesopdrachten gekregen? 
Dan mag je die óók gebruiken om stempels op te laten zetten. Is je stempelkaart vol? Print dan een nieuwe!

Download hier de ‘Scoor een boek’-stempelposter en speel mee!

Recent nieuws vanuit ‘Scoor een Boek!