Heracles Werkt heeft een succesvolle eerste helft van het halfjaar durende project erop zitten. In totaal hebben er twaalf deelnemers zich verbonden aan het sport-/re-integratieprogramma project.

Elke week ontmoeten de deelnemers elkaar op dinsdag en donderdag op Erve Asito. Op de dinsdag wordt er aan de hand van workshops, die gegeven worden door twee enthousiaste jobcoaches van USG Restart, gewerkt aan bepaalde vraagstukken die van invloed kunnen zijn op hun toekomst. Hierbij kan gedacht worden aan het opstellen van een CV of het ontdekken van hun talenten. Daarnaast staat er op dinsdag en donderdag een voetbaltraining op het programma. De training staat onder leiding van Heracles Almelo Futsal-trainer Noël Oude Bennink. Lucas Schoofs is de vaste supporter van de deelnemers en steunt ze waar mogelijk. De middenvelder van Heracles Almelo is tevens ambassadeur van Heracles Werkt.

Over Heracles Werkt

Heracles Foundation en USG Restart helpen mensen die willen werken aan hun ontwikkeling en loopbaan tijdens het werk. Maar is er ook voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Ook als het lastig is, doordat je langdurig buiten het arbeidsproces hebt gestaan of door beperkingen moeilijk een passende baan kunt vinden.

Voetballend naar werk is een sport-/re-integratieprogramma voor alle inwoners met een WWB uitkering wonend in de gemeente Almelo, met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen dit programma zetten de gemeente Almelo, USG Restart en de Heracles Foundation hun faciliteiten en contacten in om de deelnemers verder te laten groeien in hun loopbaan met het ultieme doel: binnen een half jaar een baan en/of opleiding. Dit gebeurt onder begeleiding van een maatschappelijke sportcoach van Heracles en een re-integratiecoach van Restart.

Kijk hier voor meer informatie over Heracles Werkt