Voor de maand juni werden Luca de la Torre en Giacomo Quagliata opgeroepen voor de nationale elftallen van respectievelijk de Verenigde Staten en Italië O21. Quagliata werkte zelfs voor die interlands een talentenstage af voor het nationale team van Italië. Beiden kwamen tot veel speelminuten en waren zelfs belangrijk voor hun land.

Luca de la Torre verzorgt meerdere assists voor Verenigde Staten

Middenvelder Luca de la Torre nestelt zich steeds meer in de nationale selectie van de Verenigde Staten. Het gevolg: steeds meer speelminuten en zelfs basisplekken. Tegen Marokko en Uruguay moest LDLT, zoals hij al liefkozend in de Verenigde Staten wordt genoemd, het nog doen met invalbeurten. Tegen Grenada mocht hij vanaf het begin starten en met succes. De la Torre bereidde de 2-0 voor en verzorgde de assist op Ariola bij de 4-0 in de totaal met 5-0 gewonnen wedstrijd. Ook tegen El Salvador was hij belangrijk. In de slotminuten redde Jordan Morris een punt voor USMNT na een afgemeten voorzet van invaller De la Torre.

02 juni 2022 – donderdag 1:30
OEFENINTERLAND
VS
Interlands
05 juni 2022 – zondag 23:00
OEFENINTERLAND
VS
Interlands
11 juni 2022 – zaterdag 4:00
CONCACAF Nations League
VS
Interlands
15 juni 2022 – woensdag 4:00
CONCACAF Nations League
VS
Interlands

Giacomo Quagliata scoort bij kwalificatie voor het EK O21

Italie O21 speelde in de maand juni maar liefst drie kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap O21. In die periode kon het team van Quagliata definitieve kwalificatie afdwingen. De linksback speelde in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Luxemburg O21 de gehele wedstrijd. Bij het 1-1 gelijkspel tegen Zweden O21 kreeg Quagliata geen speelminuten. Echter in de beslissende wedstrijd tegen Ierland O21 viel Quagliata in de 66e minuut in en wist hij de 4-1 te scoren, waarmee de wedstrijd beslist was en kwalificatie definitief bewerkstelligd werd.

06 juni 2022 – maandag 18:00
Kwalificatie – UEFA U21 Championship
VS
Interlands
09 juni 2022 – donderdag 18:00
Kwalificatie – UEFA U21 Championship
VS
Interlands
14 juni 2022 – dinsdag 17:30
Kwalificatie – UEFA U21 Championship
VS
Interlands