Giacomo Quagliata heeft zich met het nationale elftal van Italië onder 21 jaar gekwalificeerd voor het EK 2023 in Georgië en Roemenië. De beslissende wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Ierland werd met 4-1 gewonnen. De Heraclied viel halverwege de tweede helft in en nam in de slotfase de vierde treffer voor zijn rekening.

Italië had in Ascoli aan een punt voldoende maar stelde resoluut orde op zaken. Nicolo Rovella opende na twintig minuten de score met een benutte penalty en een kwartier later mikte Nicolo Cambiaghi raak met een afstandsschot. De 3-0 van Pietro Pellegri volgde vlak na de rust.

Ierland deed na ruim een uur spelen iets terug dankzij een verzilverde strafschop van Conor Coventry. Daarna was het de beurt aan Giacomo Quagliata. Hij besliste het duel in de 85ste minuut met een bekeken schot.

Italië gaat door het resultaat als groepswinnaar naar het EK. Ierland zal play-offs moeten spelen.