Heracles Almelo is het jaar 2022 sportief gezien weer begonnen met de eerste groepstraining op het veld. Frank Wormuth opende de training met een mededeling aan de rest van de technische staf en de selectie. De Duitse hoofdtrainer vertrekt aan het einde van het seizoen.

Na de mededeling ging de focus al weer snel over op de orde van de dag: de tweede seizoenshelft. Op zaterdag 15 januari, 18.45 uur, staat de eerste competitiewedstrijd van 2022 op het programma tegen NEC in het Goffertstadion.

Vanuit de Academie sloten twee jeugdspelers aan bij de selectie van Wormuth. Chiel Olde Keizer en Sem Scheperman trainden allebei voor het eerst mee.

Melih Ibrahimoglu sloot voor het eerst sinds zijn blessure weer aan bij de groepstraining. Delano Burgzorg werkte nog een individueel programma af. Hij werkte tijdens de feestdagen hard aan het herstel van zijn liesblessure.