Heracles Almelo neemt het zaterdagavond op Erve Asito op tegen FC Groningen. De inzetbaarheid van Navajo Bakboord, Noah Fadiga en Marco Rente is nog twijfelachtig.

Robin Polley, die midweeks tegen AZ de positie rechts achterin bezette, heeft volgens de trainer een goede indruk achter gelaten. “Hij heeft in de eerste helft fantastisch gevoetbald. In de tweede helft was hij wat moe en liep hij met zijn gele kaart gevaar op een rode, daarom heeft hij zich wat ingehouden. Maar voor die eerste helft verdient hij echt complimenten.”

Voor de trainer was het goed om veel andere spelers aan het werk gezien te hebben. “Maar de ploeg die tegen Vitesse speelde, krijgt nu tegen FC Groningen weer de kans. Misschien met een of twee wijzigingen, maar daar denken we nog over na.”

“Het zijn de belangrijkste wedstrijden van het jaar”, kijkt Wormuth vooruit naar de duels tegen FC Groningen en SC Cambuur (woensdag), die hij ‘finales’ noemt. “Met veertien punten staan we er niet goed voor. Ik kan niet blijven zeggen: ‘Ja, goed gespeeld, maar helaas geen doelpunten’. Uiteindelijk moeten we doelpunten gaan maken. We weten dat we uit moeilijk winnen dit seizoen, daarom moeten we het thuis gaan doen. (…) Alle thuiswedstrijden zijn finales.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth:

Heracles Almelo – FC Groningen staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

18 december 2021 – zaterdag 20:00
Erve Asito, Almelo
HER
VS
Eredivisie
GRO