Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen drie belangrijke punten overgehouden. De zege van 4-2 kreeg gestalte dankzij Bilal Basaçikoglu, Nikolai Laursen, Orestis Kiomourtzoglou en een eigen doelpunt van Neraysho Kasanwirjo.

De formatie van Frank Wormuth probeerde druk te zetten maar kwam na negen minuten op achterstand. De voorzet van Thomas Suslov werd door Jorgen Strand Larsen bij de eerst paal afgerond. Heracles Almelo kreeg daarna langzaam maar zeker meer grip op het duel. Het eerste wapenfeit was een kopbal van Mats Knoester die in de twintigste minuut door Peter Leeuwenburgh over het doel werd getikt. De Groningse doelman pareerde in de 28ste minuut een inzet van Bilal Basaçikoglu (na een prachtige pass van Nikolai Laursen) en de rebound van Lucas Schoofs.

Heracles Almelo kwam in de 32ste minuut op 1-1. Een voorzet van Giacomo Quagliata werd door Bilal Basaçikoglu op prachtige wijze ingekopt. Twee minuten later was het weer raak. Kaj Sierhuis fungeerde als aangever en Nikolai Laursen tikte knap binnen.

Het eerste kwartier na de rust verliep zonder al te veel mogelijkheden en in de 64ste minuut was FC Groningen dichtbij de gelijkmaker. De inzet van Cyril Ngonge ging rakelings voorlangs. Twee minuten later stond Peter Leeuwenburgh op de goede plek bij een schot van Orestis Kiomourtzoglou en weer twee minuten had Mats Knoester pech dat hij van dichtbij op de lat mikte.

FC Groningen kwam in de 78ste minuut op 2-2 dankzij een kopbal van Romano Postema en twee minuten later had Orestis Kiomourtzoglou Heracles Almelo al weer op voorsprong kunnen zetten. De middenvelder kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Nikolai Laursen binnen te tikken. De 3-2 viel uiteindelijk in de 87ste minuut uit een hoekschop van Bilal Basaçikoglu. Orestis Kiomourtzoglou kopte gedecideerd in waarbij Jorgen Strand Larsen de bal van richting veranderde.

De 4-2 viel twee minuten later. Giacomo Quagliata gaf voor en Neraysho Kasanwirjo gleed de bal in eigen doel. Elias Sierra had in de slotminuut nog een grote kans maar zijn inzet werd door Peter Leeuwenburgh gekeerd.