In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker neemt Heracles Almelo het woensdagavond op tegen AZ. In het AFAS Stadion kan trainer Frank Wormuth nog niet beschikken over Navajo Bakboord en Marco Rente, die zondag tegen Vitesse een lichte spierblessure opliep.

Wormuth begint de bekerwedstrijd met een aantal nieuwe spelers in de basis. “Normaal is de beker heel belangrijk, maar op dit moment hebben we natuurlijk een uitdaging met de ranglijst. (…) We moeten ook naar de wedstrijden tegen FC Groningen en Cambuur kijken.” Daar wil Wormuth kunnen beschikken over een volledig fitte ploeg.

“We weten niet alleen van televisie, maar ook van live hoe AZ speelt”, doelt Wormuth op de gewonnen thuiswedstrijd tegen de Alkmaarders eerder dit seizoen. “Het is een fantastische ploeg. Je moet daarom op de cruciale momenten een doelpunt maken. (…) Alles is mogelijk. David tegen Goliath is het beste voorbeeld. En hoe vaak heeft David tegen Goliath gewonnen? Heel vaak.”

Wormuth ziet AZ-uit voor de spelers die vlak achter de basiself zitten als mooie kans om zich te laten zien. Hij vertelt erover in de voorbeschouwing, waarin hij ook terugblikt op de wedstrijd tegen Vitesse en spreekt over een déjà vu:

AZ – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens.

15 december 2021 – woensdag 18:00
AFAS Stadion
AZ
VS
TOTO KNVB Beker
HER