Heracles Almelo is in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld. AZ was op eigen veld met 4-1 te sterk. Bilal Basaçikoglu tekende voor de Almelose treffer.

Het duel was goed anderhalve minuut oud toen de 1-0 viel. Vangelis Pavlidis trof het doel met een schuiver in de verre hoek. Heracles Almelo was nauwelijks een minuut later al dichtbij de gelijkmaker. Het schot van Orestis Kiomourtzoglou werd door Peter Vindahl met enige moeite gekeerd. AZ en Heracles Almelo kregen in de beginfase nog een kans. Koen Bucker reageerde in de twaalfde minuut attent op een kopbal van Dani de Wit en Bilal Basaçikoglu schoot in de 21ste minuut wild over.

AZ begon na het half uur het tempo op de voeren. Jesper Karlsson mikte in de 34ste minuut nog net naast maar vijf minuten later schoot de Zweed raak in de verre hoek. De thuisclub wilde doordrukken maar ineens was daar Bilal Basaçikoglu. De rechtsbuiten joeg de bal van ruim 25 meter prachtig in de kruising.

Mateo Les en Lucas Schoofs mochten na de rust hun opwachting maken en Sinan Bakis zorgde in de 47ste minuut voor het eerste wapenfeit door van grote afstand naast te mikken. Er volgde daarna een lange periode zonder kansen tot Zakaria Aboukhlal in de 67ste minuut net naast het doel schoot.

Heracles Almelo mocht nog blijven hopen op een goed resultaat maar in de 76ste minuut viel de 3-1. Koen Bucker keerde nog de inzetten van Zakaria Aboukhlal en Jesper Karlsson. Een tweede poging van Karlsson was de doelman echter te machtig. AZ kwam in de 85ste minuut op 4-1 toen de buitenspelval niet functioneerde. Yusuf Barasi omspeelde Koen Bucker en rondde af. De doelman wist in de 88ste minuut nog een kopbal van Zakaria Aboukhlal te keren en pareerde een minuut later nog een inzet van Yusuf Barasi. Heracles Almelo kon geen vuist meer maken.

AZ – Heracles Almelo 4-1 (2-1)

2.Vangelis Pavlidis 1-0, 39.Jesper Karlsson 2-0, 43.Bilal Basaçikoglu 2-1, 76.Jesper Karlsson 3-1, 85.Yusuf Barasi 4-1

Gele kaart: Robin Polley

AZ: Peter Vindahl, Aslak Witty, Pantelis Hatzidiakos (80.Sam Beukema), Bruno Martins Indi, Owen Wijdal, Jordy Clasie (80.Peer Koopmeiners), Dani de Wit (80. Yusuf Barasi), Tijjani Rejnders, Yukinari Sugawara (57.Zakaria Aboukhlal), Vangelis Pavlidis (57.Albert Gudmundsson) en Jesper Karlsson.

Heracles Almelo: Koen Bucker, Robin Polley, Sven Sonnenberg, Mats Knoester (46.Mateo Les), Ruben Roosken, Orestis Kiomourtzoglou (46.Lucas Schoofs), Rohat Agca (69.Luca de la Torre), Adrian Szöke, Bilal Basaçikoglu, Sinan Bakis en Mohamed Amissi (64.Nikolai Laursen).