Heracles Almelo neemt het zondag op tegen Vitesse. In het GelreDome kan de trainer geen beroep doen op Navajo Bakboord (“Hij heeft wat spierproblemen, daar nemen we geen risico mee.”) en Delano Burgzorg, die zeker tot de winterstop is uitgeschakeld met een liesblessure.

Wormuth kijkt met een teleurstellend gevoel terug op de ‘must-win-match‘ tegen sc Heerenveen van afgelopen weekend die met 1-0 verloren ging. Wel is hij positief over de ontwikkeling van Nikolai Laursen, die tegen de Friezen dreigend was. “Hij heeft de laatste weken extra getraind. (…) Hij voelt zich echt beter en laat dat ook zien in de wedstrijden. Tegen sc Heerenveen creëerde hij twee kansen. Nu moet hij doorgaan en de komende wedstrijden hetzelfde presteren en dan ook de kansen omzetten in doelpunten. Dat hebben we nodig.”

Het toenemende aantal spelers dat is weggevallen baart Wormuth geen grote zorgen. “We hebben genoeg spelers achter de zogenoemde basiself die ook creatief kunnen zijn. Ik ben positief over deze jongens, want ze hebben gedurende het seizoen in een groot aantal (oefen)wedstrijden gewerkt aan dezelfde tactiek en fitheid. Ze kunnen in de voetsporen van de andere spelers treden, maar moeten zich natuurlijk wel bewijzen.”

“Vitesse is een van de betere ploegen”, vertelt Wormuth over de tegenstander van zondag. “Maar in Utrecht en ook tegen Feyenoord hebben we goed gespeeld. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we dat ook tegen Vitesse kunnen doen. Alleen hebben wat extra geluk nodig om van zulke ploegen te kunnen winnen.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth:

Vitesse – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

12 december 2021 – zondag 14:30
GelreDome, Arnhem
VIT
VS
Eredivisie
HER