Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse met 2-1 verloren. Lois Openda scoorde twee keer namens de thuisclub. Nikolai Laursen nam de Almelose treffer voor zijn rekening.

Vitesse deelde na negentien minuten het eerste speldenprikje uit. Het schot van Thomas Buitink werd gepareerd door Janis Blaswich. Drie minuten later kwam Heracles Almelo op 0-1. De voorzet van Kaj Sierhuis werd door Nikolai Laursen knap afgerond.

De thuisclub kwam na half uur langszij dankzij een schot van Lois Openda in de korte hoek en negen minuten later had Janis Blaswich een nuttige redding op een schot van Maximilian Wittek. Kaj Sierhuis kreeg in de 42ste minuut nog een uitgelezen kans om Heracles Almelo op voorsprong te zetten. De lob ging over doelman Jeroen Houwing maar Eli Dasa kon vlak voor de doellijn wegwerken.

De tweede helft was drie minuten oud toen de bal op de Almelose stip ging. Lois Openda gaf Janis Blaswich vervolgens geen enkele kans. Vitesse was in de 52ste minuut opnieuw dichtbij een treffer. De vrije trap van Maximilian Wittek ging echter rakelings naast.

Heracles Almelo probeerde in de laatste twintig minuten het tij keren. Sinan Bakis en Adrian Szöke moesten de aanval van nieuwe impulsen voorzien. Het creëren van kansen tegen het vermoeid ogende Vitesse bleek problematisch. Drie minuten in blessuretijd kwam er nog een voor Adrian Szöke maar diens inzet werd door Jeroen Houwing gepareerd.