De aftrap van de AZ – Heracles Almelo is vervroegd. Niet om 20.00 uur, maar al om 18.00 uur begint het bekerduel. De wijziging is doorgevoerd zodat deze en veel andere wedstrijden live kunnen worden uitgezonden op ESPN.

15 december 2021 – woensdag 18:00
AFAS Stadion
AZ
VS
TOTO KNVB Beker
HER

Tenminste veertien wedstrijden in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker worden live uitgezonden op ESPN. Op die manier kunnen, in een periode dat er geen publiek in het stadion aanwezig mag zijn, zoveel mogelijk mensen de wedstrijden van hun favoriete club zien. In eerste instantie zouden – zoals gebruikelijk in deze fase van het bekertoernooi – zes van de zestien wedstrijden live op ESPN te zien zijn.

De extra live uitzendingen zijn tot stand gekomen met medewerking van gemeentes, clubs, ESPN en de KNVB. Om dit te bewerkstelligen, is een aantal wijzigingen in het programma noodzakelijk geweest. Deze wedstrijdwijzigingen zijn makkelijker te realiseren aangezien er helaas geen publiek bij deze wedstrijden aanwezig kan zijn. Enkele wedstrijden hebben de aanvangstijd van 18.00 uur gekregen, zodat bij eventuele verlenging en strafschoppen geen overlap is met de latere wedstrijden.

De tweede ronde van de TOTO KNVB Beker wordt nu op dinsdag 14 december om 18.00 uur geopend door ADO Den Haag en Gemert. Na sc Heerenveen – De Treffers op donderdag 16 december (aftrap 21.00 uur) is bekend welke ploegen na de winterstop verder gaan in het bekertoernooi.