Heracles Almelo speelt zaterdagavond thuis tegen sc Heerenveen. Het is de derde wedstrijd in een week tijd voor de ploeg van trainer Frank Wormuth. Afgelopen zondag werd er in blessuretijd met 1-0 verloren bij FC Utrecht en woensdag was Feyenoord in De Kuip met 2-1 te sterk.

Wormuth is van mening dat Heracles Almelo eerder deze week speelde tegen twee van de beste ploegen in de Eredivisie. “We hebben duidelijk laten zien dat we goed genoeg zijn om het Feyenoord en FC Utrecht lastig te maken. We hebben de complimenten gekregen, maar helaas niet de punten.”

Heracles Almelo moet het de rest van het seizoen stellen zonder Ismail Azzaoui. De aanvaller raakte in de uitwedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd aan zijn rechterknie. “Het is de derde keer dat hij een zware knieblessure heeft. Je kunt je voorstellen dat hij zich momenteel niet goed voelt. Ook de ploeg was in shock op het moment dat hij geblesseerd raakte. Andere spelers kunnen niet ineens de creatieve rol van Azzaoui overnemen. We moeten met de gehele ploeg nu zijn afwezigheid compenseren. Daarnaast gaan we zaterdag een aantal wijzigingen doorvoeren in de opstelling om meer kracht op het veld te brengen in de derde wedstrijd van deze week”, aldus Wormuth.

De oefenmeester vindt dat Heracles Almelo en sc Heerenveen een open boek zijn voor elkaar. “Wij kennen sc Heerenveen heel goed en voormalig assistent-trainer Peter Reekers is momenteel werkzaam in Friesland en weet precies hoe wij spelen. Ik verwacht dat sc Heerenveen niet naar Almelo komt om alleen de lange bal te gaan spelen op spits Henk Veerman. Zij willen voetballen en dat is ook hun kracht”.

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing op de wedstrijd van zaterdag met trainer Frank Wormuth bij Heracles TV.

Heracles Almelo – sc Heerenveen staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

04 december 2021 – zaterdag 21:00
Erve Asito, Almelo
HER
VS
Eredivisie
HEE