Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen verloren. Joey Veerman nam diep in de tweede helft de enige treffer voor zijn rekening.

De eerste kans van de wedstrijd was voor sc Heerenveen. Rami Kaib kreeg in de tweede minuut vrije doortocht naar Janis Blaswich maar koos ervoor om de bal af te leggen waar zelf schieten ook een mogelijkheid was geweest. Nikolai Laursen zorgde in de zesde minuut voor het eerste Almelose gevaar. Het schot werd door Xavier Mous over het doel getikt. De volgende mogelijkheid voor Heracles Almelo was in de achttiende minuut. De kopbal van Sinan Bakis ging net over.

Heracles Almelo kon in het restant van de eerste helft geen kansen afdwingen en ontsnapte na een half uur spelen aan een achterstand. Henk Veerman kwam oog in oog met Janis Blaswich maar schoot rakelings naast. De aanvaller kreeg op slag van rust nog een kans na een langlopende aanval. Deze keer mikte hij over de kruising.

De formatie van Frank Wormuth kwam in de tweede helft beter voor de dag. Marco Rente kwam in de 53ste minuut een teenlengte tekort om een vrije trap binnen te tikken en vijf minuten later had Nikolai Laursen pech met een schot op de lat. Een derde mogelijkheid diende zich aan in de 64ste minuut. Xavier Mous stond op de goede plek bij een schot van Noah Fadiga.

Heracles Almelo was in de 72ste minuut wederom dichtbij een treffer. Het ziedende schot van Delano Burgzorg ging net naast. Het missen van de kansen kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan. Joey Veerman trof in de 79ste minuut het doel met een geplaatst schot. Heracles Almelo probeerde daarna nog het tij te keren maar uitgespeelde kansen kwamen er niet meer.