Heracles Almelo neemt het zondagmiddag in Stadion Galgenwaard op tegen FC Utrecht. Trainer Frank Wormuth ziet de uitwedstrijd tegen de huidige nummer vier van de Eredivisie als een mooie uitdaging.

“De 3-1 overwinning tegen directe concurrent Fortuna Sittard was belangrijk voor ons. Het geeft zelfvertrouwen na een mentaal zware week. Dit goede gevoel hebben we meegenomen in de trainingen in aanloop naar FC Utrecht.”

Wormuth ziet FC Utrecht als een van de betere ploegen in de Eredivisie. “Zij hebben zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld. De meeste spelers die nu op de bank zitten bij FC Utrecht, zouden bij ons basisspelers zijn. Dat zegt natuurlijk veel over de tegenstander.”

Zondag staat de zeventiende ontmoeting tussen FC Utrecht en Heracles Almelo in de Domstad op het programma. Heracles Almelo heeft het traditioneel lastig in Utrecht. Het won in het verleden slechts twee keer, speelde vijf keer gelijk en ging negen keer onderuit. “Wij hebben dit seizoen veel complimenten gekregen in uitwedstrijden, maar dat leverde tot nu toe slechts een punt op. Niemand verwacht dat wij in Utrecht winnen. Dat hebben we de afgelopen jaren namelijk ook niet gedaan. Eigenlijk hebben we geen kans, maar die gedachte kan ook een voordeel zijn voor ons. We hebben niets te verliezen en moeten nu profiteren van het zelfvertrouwen dat we hebben”, aldus Wormuth.

Bekijk de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth bij Heracles TV:

FC Utrecht – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

28 november 2021 – zondag 14:30
Stadion Galgenwaard, Utrecht
UTR
VS
Eredivisie
HER