Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht verloren. Janis Blaswich leek de held van de wedstrijd te worden door een strafschop van Simon Gustafson te stoppen maar diep in blessuretijd werd een kopbal van Adrian Dalmau door Mats Knoester van richting veranderd waardoor ook de goalie kansloos was.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van Heracles Almelo. Het schot van Lucas Schoofs in de veertiende minuut werd door Maarten Paes gekeerd. Daarna stond Janis Blaswich op de goed plek bij de doelpogingen van Simon Gustafson (vijftiende minuut) en Tasos Douvikas (negentiende minuut).

Beide ploegen konden daarna weinig afdwingen. FC Utrecht kreeg in de veertigste minuut een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De bal ging op de stip na een overtreding van Marco Rente op Remco Balk. Janis Blaswich wist de strafschop van Simon Gustafson te pareren.

Heracles Almelo kwam na de rust in moeilijkheden. Remco Balk mikte in de 55ste minuut tegen de lat en een minuut later schoot Bart Ramselaar over het doel. Janis Blaswich had in de 59ste minuut uitstekende reddingen in huis op de inzetten van Bart Ramselaar en Remco Balk. De volgende kans voor FC Utrecht diende zich aan na exact een uur spelen. Tasos Douvikas tikte in kansrijke positie naast.

De formatie van Frank Wormuth slaagde er vervolgens meer grip op het duel te krijgen en in aanvallend opzicht kwam er nu wat dreiging. Het schot van Kaj Sierhuis na zeventig minuten werd gekraakt. FC Utrecht zorgde vijf minuten later voor gevaar maar het schot van Quinten Timber werd door Janis Blaswich gepareerd. Kaj Sierhuis probeerde het in de 82ste minuut met een vrije trap maar deze ging over het doel.

Heracles Almelo leek het punt binnen te hebben maar diep in blessuretijd ging het mis. De kopbal van Adrian Dalmau werd door de ongelukkige Mats Knoester zodanig van richting veranderd dat ook Janis Blaswich geen kans meer had.