Heracles Almelo neemt het zaterdagavond op Erve Asito op tegen Fortuna Sittard. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Rai Vloet en Giacomo Quagliata (geschorst). De inzetbaarheid van de zieke Sven Sonnenberg is een vraagteken.

“Wat er gebeurd is, is voor iedereen een grote shock”, begint Wormuth zijn voorbeschouwing met zijn gevoel over de situatie van Rai Vloet. “Het geeft nog altijd een beklemmend gevoel. Het is moeilijk om daarover te praten, zeg ik eerlijk.” Wormuth beseft dat hij en de ploeg verder moeten. “We hebben een opdracht, een beroep. Tegen Fortuna Sittard moeten we er weer staan, hoe moeilijk het ook is.”

Het duel tegen Fortuna Sittard is een belangrijke, benadrukt de trainer. “Het is tijd om weer drie punten te pakken. Vooral omdat we thuis spelen, daar hebben we een grotere kans. En ook omdat we spelen tegen een tegenstander die vecht om de punten te krijgen en ook niet in de beste flow zit. Daarom is het de belangrijkste wedstrijd.”

“Natuurlijk hebben we de tegenstander bekeken”, vervolgt Wormuth. “Maar ik heb vanaf het begin tegen de ploeg gezegd: we moeten niet naar de tegenstander kijken. Dit is nu ónze wedstrijd. Geen toeschouwers, maar wel óns stadion. Het gaat nu alleen om ons. En dus is het belangrijk dat we ons eigen spel laten zien.”

Wormuth baalt ervan dat supporters er niet bij kunnen zijn. “Dan ontbreekt het aan emotie en kunnen we helaas geen beroep op ze doen als we hun steun nodig hebben. (…) Het is een gekke tijd. Daarom is het moeilijk om over de wedstrijd te praten. Maar we zijn profs, we gaan door”, sluit hij stellig af.

Bekijk de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth:

Heracles Almelo – Fortuna Sittard staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

20 november 2021 – zaterdag 21:00
Erve Asito, Almelo
HER
VS
Eredivisie
FOR