Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard in winst omgezet; 3-1. Ismail Azzaoui (2x) en Kaj Sierhuis namen de Almelose treffers voor hun rekening. Zian Flemming trof doel namens de bezoekers.

Twee keer Azzaoui

De beginfase was zeer levendig. Delano Burgzorg mikte na twee minuten op de lat, maar was al buitenspel gegeven. Een minuut later schoot Mats Seuntjens in kansrijke positie royaal over het doel. Na een korte onderbreking tekende Ismail Azzaoui voor de 1-0 dankzij een geplaatst schot van buiten de zestien.

Heracles Almelo was een minuut later al dichtbij de 2-0. Delano Burgzorg kon een foutieve terugspeelbal oppikken maar slaagde er niet in om Yanick van Osch uit te spelen. Fortuna Sittard kwam in de negende minuut langszij. Zian Flemming werd de diepte ingestuurd en schoof de bal langs de verdwaalde Janis Blaswich in het doel.

Kaj Sierhuis was in de tiende minuut gevaarlijk via een kopbal en na exact een kwartier ontsnapte Heracles Almelo aan een achterstand toen Tijjanni Noslin tegen de kruising knalde. Daarna brak er een periode aan zonder grote kansen maar in de 28ste minuut had Noah Fadiga kunnen scoren. De rechtsback kwam na een lange rush tot een inzet die door Michael Tirpan van de lijn werd weggehaald. Twee minuten later werd de 2-1 alsnog gerealiseerd. Ismail Azzaoui nam de bal op de pantoffel en mikte via onderkant van de lat raak.

Heracles Almelo had nu het betere van het spel maar moest in defensief opzicht blijven oppassen. Janis Blaswich speelde in de 32ste minuut een glansrol door een inzet van Tijjani Noslin te pareren. De laatste mogelijkheid was voor Kaj Sierhuis die in de 36ste minuut een teenlengte tekort kwam om een voorzet binnen te tikken.

Vrije trap Sierhuis

De tweede helft had minder te bieden. Het eerste wapenfeit kwam van Fortuna Sittard. Tesfaldet Tekie mikte na vijf minuten van grote afstand rakelings over het doel. Daarna volgde er een lange periode zonder uitgespeelde kansen. Kaj Sierhuis zorgde in de 67ste minuut voor de 3-1 door een vrije trap van grote afstand op prachtige wijze te verzilveren.

Fortuna Sittard probeerde het tij te keren maar Heracles Almelo kwam nauwelijks in de problemen. De Limburgers waren in de negentigste minuut nog dichtbij de 3-2. De vrije trap van Zian Flemming spatte op de lat uiteen. Heracles Almelo kreeg in de blessuretijd nog twee grote kansen. Delano Burgzorg stuitte na een lange solo op Yanick van Osch en een minuut later keerde doelman nog een inzet van Sinan Bakis.