Heracles Almelo neemt het zaterdag in het Sparta Stadion op tegen Sparta Rotterdam. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Janis Blaswich (“Hij is terug, maar nog niet honderd procent”), Marco Rente en Navajo Bakboord.

“Sparta is een moeilijke ploeg om tegen te spelen”, zegt Wormuth in aanloop naar het duel. “Ze spelen heel compact en gedisciplineerd. Ze kunnen ook vechten en goed voetballen. Het is een goede ploeg, zoals we ook gezien hebben in onze oefenwedstrijd. Ik denk dat de vorm van de dag cruciaal kan zijn.”

Frank Wormuth heeft goede woorden over Lucas Schoofs, die tegen PSV centraal in de verdediging speelde. “Het is normaal niet zijn positie. Hij heeft dat hier nu zo’n drie, vier of vijf keer gedaan. Een compliment aan hem, hij heeft het goed ingevuld. Ook in de analyse hebben we duidelijk gezien dat hij goed op die positie kan spelen. Daarom willen we op dit moment ook niet veel veranderen.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth bij Heracles TV, waarin hij begint met een terugblik op de seizoensopener tegen PSV:

Sparta Rotterdam – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

21 augustus 2021 – zaterdag 20:00
Sparta Stadion “Het Kasteel”, Rotterdam
SPA
VS
Eredivisie
HER